28.8 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

Jandarmii au amendat zeci de participanți la un eveniment privat!

Un eveniment privat se desfășura în weekend la o societate comercială. Jandarmii și polițiștii au aplicat sancțiuni celor peste 30 de participanți.

Polițiștii și jandarmii au continuat verificările în c eea ce privește respectarea măsurilor impuse de pandemie.

În acest weekend, oamenii legii ”dat” peste un eveniment privat.

Cum organizarea de astfel de evenimente nu e încă permisă, s-au aplicat sancțiuni.

Cei 35 e participanți la evenimentul desfășurat la o societate comercială au primit amenzi în valoare totală de 6.000 de lei.

     JANDARMII reamintesc:

  •  evenimentele private organizate cu prilejul unor sărbători, aniversări petreceri în spații închise sau deschise publice sau private, sunt în continuare interzise, iar cluburile şi discotecile și piscinele de interior, încă închise. Sancțiunile pentru nerespectarea acestor restricții sunt cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei pentru organizatori, respectiv între 500 și 2.500 lei pentru participanți.
  • masca de protecție trebuie purtată în continuare în spații publice, piețe, târguri, stații de transport în comun, spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă sau în alte locuri cu potențial de aglomerare.
  • Se renunţă la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii și totodată se elimină restricțiile de închidere a magazinelor la ora 21.00.
  •  Se stabileşte programul localurilor (restaurante, baruri, cafenele, terase) în intervalul orar 5.00-24.00. În localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2, (pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau dacă prezintă un test negativ RT-PCR pentru Covid-19 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore) activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este pemisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul 05.00-24.00. În cazul în care nu toate persoanele sunt vaccinate, este permisă activitatea acestora fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.
  • Spectacolele, concertele, festivalurile și alte evenimente culturale în aer liber pot avea loc cu participarea a maxim 500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp de persoană precum și cu purtarea măștii de protecție. La aceste evenimente pot participa doar persoane vaccinate (pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), persoane care prezintă un test negativ RT-PCR pentru Covid-19 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.
  • Se creează posibilitatea ca în spaţiile deschise competiţiile sportive să se desfăşoare cu prezenţa spectatorilor, cu ocuparea a 25% din locuri, în condițiile stabilite prin ordinal comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății. Pot participa doar persoane vaccinate (pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), persoane care prezintă un test negativ RT-PCR pentru Covid-19 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore.
  • Totodată, spectacolele de tip drive in sunt permise numai dacă ocupantii maşinii sunt membri ai aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane.
  • În sălile de sport și fitness este permisă desfășurarea activității fără a depăși 50% din capacitate dacă incidența este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori cu asigurarea unei suprafețe de minim 7 mp pentru fiecare persoană, respectiv fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva SARS-Cov2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...