14.7 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

VIDEO – Valentin Grapini, primar în Rodna: „E o crimă națională…!”

Prinde contur asocierea istorică celor 22 de primari care își doresc investiții teritoriale integrate în Munții Rodnei – a anunțat primarul Valentin Grapini, în studioul Bistrițeanul Live.

A fost nevoie de foarte multe hotărâri de Consiliu Local, din partea tuturor primăriilor implicate. Împreună cu firma de consultanță cu care am elaborat statutul ITI Munții Rodnei am reușit să depunem toată documentația la Judecătorie. Avem și rezervarea de nume. În curând vom obține și personalitatea juridică”, a explicat Valentin Grapini.

Mai multe detalii despre decizia de înființare a aceste asocieri puteți reciti accesând linkul de mai jos: 

VIDEO: O șansă unică, pentru 22 de primării din Munții Rodnei!

Primarul din Rodna a recunoscut că au avut un avantaj în faptul că Guvernul a întârziat procedura atribuirii de fonduri europene.

În felul acesta cele 22 de primării implicate au avut o gură de oxigen pentru organizare.

ITI Munții Rodnei va prinde contur în mai-iunie. Lucrurile vor deveni funcționale. Vom merge pentru hotărârea de Guvern și alocarea sumelor necesare din planurile naționale de investiții.

Împreună cu firmele de consultanță, proiectanții și primarii implicați vom reuși să scoatem ce este mai bun din aceste investiții integrate. Prin iunie vom putea discuta de finalitatea constituirii acestui ITI”, a mai spus Valentin Grapini. 

Primarul din Rodna a transmis felicitări tuturor primarilor implicați care au demonstrat multă deschidere și implicare. 

Cred cu tărie că această micro-regiune se va schimba radical în viitor. Mi-au spus unii că guvernul nu va aloca bani. Dar nu cred guvernele ar trebui să țină cont de culorile politice. Suntem primari din toate partidele. Ar trebui să țină cont de nevoile oamenilor.

Munții Rodnei sunt perla Carpaților Orientali de Răsărit. Păi aici să nu faci investiții în turism? În condițiile în care s-a distrus un întreg sector. Și Borșa și Rodna au fost centre miniere. S-au distrus 13.000 de locuri de muncă și nu s-a pus în schimb nimic.

E o crimă națională să poți atrage fonduri nerambursabile din fonduri europene și să fii împotrivă… Putem discuta de o mișcare demografică foarte mare. Tinerii pleacă spre orașe. Nu rămân în zonă pentru că nu au ce să facă. Aceste investiții integrate le sunt destinate chiar lor”, a mai spus Valentin Grapini.

Foto @ Arhivă / Munții Rodnei

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...