1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

VIDEO – Valentin Grapini, primar în Rodna: „E o crimă națională…!”

Prinde contur asocierea istorică celor 22 de primari care își doresc investiții teritoriale integrate în Munții Rodnei – a anunțat primarul Valentin Grapini, în studioul Bistrițeanul Live.

A fost nevoie de foarte multe hotărâri de Consiliu Local, din partea tuturor primăriilor implicate. Împreună cu firma de consultanță cu care am elaborat statutul ITI Munții Rodnei am reușit să depunem toată documentația la Judecătorie. Avem și rezervarea de nume. În curând vom obține și personalitatea juridică”, a explicat Valentin Grapini.

Mai multe detalii despre decizia de înființare a aceste asocieri puteți reciti accesând linkul de mai jos: 

VIDEO: O șansă unică, pentru 22 de primării din Munții Rodnei!

Primarul din Rodna a recunoscut că au avut un avantaj în faptul că Guvernul a întârziat procedura atribuirii de fonduri europene.

În felul acesta cele 22 de primării implicate au avut o gură de oxigen pentru organizare.

ITI Munții Rodnei va prinde contur în mai-iunie. Lucrurile vor deveni funcționale. Vom merge pentru hotărârea de Guvern și alocarea sumelor necesare din planurile naționale de investiții.

Împreună cu firmele de consultanță, proiectanții și primarii implicați vom reuși să scoatem ce este mai bun din aceste investiții integrate. Prin iunie vom putea discuta de finalitatea constituirii acestui ITI”, a mai spus Valentin Grapini. 

Primarul din Rodna a transmis felicitări tuturor primarilor implicați care au demonstrat multă deschidere și implicare. 

Cred cu tărie că această micro-regiune se va schimba radical în viitor. Mi-au spus unii că guvernul nu va aloca bani. Dar nu cred guvernele ar trebui să țină cont de culorile politice. Suntem primari din toate partidele. Ar trebui să țină cont de nevoile oamenilor.

Munții Rodnei sunt perla Carpaților Orientali de Răsărit. Păi aici să nu faci investiții în turism? În condițiile în care s-a distrus un întreg sector. Și Borșa și Rodna au fost centre miniere. S-au distrus 13.000 de locuri de muncă și nu s-a pus în schimb nimic.

E o crimă națională să poți atrage fonduri nerambursabile din fonduri europene și să fii împotrivă… Putem discuta de o mișcare demografică foarte mare. Tinerii pleacă spre orașe. Nu rămân în zonă pentru că nu au ce să facă. Aceste investiții integrate le sunt destinate chiar lor”, a mai spus Valentin Grapini.

Foto @ Arhivă / Munții Rodnei

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.