5.9 C
Bistrița
vineri, martie 31, 2023

La nevoie, se vor instala tabere de refugiați în Parcul Industrial

Refugiații din Ucraina intră în țară în număr tot mai mare. Municipalitatea a decis amplasarea unor corturi în Parcul Industrial Sărata.

Numărul de ucraineni care ajung la noi în județ și solicită cazare este tot mai mare. Momentan, domeniul privat sau ONG-urile fac față solicitărilor.

Totuși, și Comitetul pentru Situații de Urgență a căutat soluții. Una ar fi amplasarea de corturi în Parcul Industrial Sărata.

Se pot obține 400 de locuri de cazare prin amenajarea unor corturi în Parcul Industrial. Deocamdată nu este nevoie, marea majoritate a celor care se refugiază din Ucraina pleacă spre țări din vestul Europei, o foarte mică parte aleg să rămână în România. În funcție de cum vor evolua lucrurile, putem fi puși în situația de a asigura unui număr important de oameni condiții de viață decentă.

Suntem pregătiți din toate punctele de vedere, și uman și logistic. Dacă va fi nevoie răspunsul va fi prompt. Practic, ar urma să se monteze niște corturi, cu grupuri sanitare, cu spații de depozitare, cu bucătărie: un sistem integrat care să permită nu doar cazarea, ci și să facă posibilă viața în condiții normale de igienă și hrană. Într-o zi-două aceste corturi pot fi montate, în caz de nevoie” a declarat primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

Momentan, municipalitatea continuă strângerea de ajutoare în corturile amplasate în parcările supermarketurilor.

Acestea ajung ulterior în depozitul SVSU, de unde se pot „servi” și alții.

Am dat voie bistrițenilor care cazează refugiați să ia ceea ce au nevoie din depozit. Biserica Penticostală care a amplasat un cort la ieșirea din oraș a luat și ea unele bunuri, pampersi, și altele, ce se pot oferi refugiaților în tranzit. Deci oricine poate lua. Iar săptămâna viitoare vom duce un nou transport la graniță. Poate la Sighet, sau poate în Satu Mare. Depinde de ce ni se comunică”, a concluzionat Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...