20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

La Spital, ca-n marile centre: O comisie de medici analizează fiecare caz și stabilesc împreună tratamentul!

Un chirurg din cadrul Spitalului Județean a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro. Acesta a vorbit despre relația extraordinară care există între chirurgi. Dar a explicat că există și o comisie oncologică ce dezbate fiecare caz în parte. Ne consultăm ca să putem lua cea mai bună decizie pentru pacient!”, a explicat dr Radu Elisei.

Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, dr. Radu Elisei, specialist în chirurgie generală, a vorbit despre echipa excepțională de la Spital.

Suntem o echipă extrem de frumoasă. Eu vin cu plăcere la lucru. Sunt înconjurat de oameni extraordinari. Și nu s-a pus niciodată problema să ceri ajutorul unui coleg și să nu-l primești”, a declarat în cadrul emisiunii, dr. Radu Elisei.

Mai multe despre echipa de chirurgi și operații în premieră ale medicului puteți reciti aici:

Chirurgul a explicat că echipa din care face parte se consultă și se sfătuiesc atunci când apare un pacient – provocare.

Ne sfătuim între noi. Punem în discuție cazul și toți colegii prezenți la discuție vin cu idei, din diferite puncte de vedere. Că nu se pune doar problema dacă poți sau nu poți opera tumora respectivă. Ci se discută per ansamblu. Cum poți ajuta pe acel om, care este strategia, pașii de urmat, procedura, planul etc”, a explicat medicul.

Dr. Radu Elisei face parte și din comisia oncologică a Spitalului Județean Bistrița. La fel ca-n marile centre medicale, cazurile se iau și se analizează, și se stabilește planul de bătaie.

„Comisia se întrunește de cel puțin două ori pe lună. Și se discută toate cazurile oncologice care sunt aduse. De preferat ar fi ca TOATE cazurile oncologice din Spital să fie aduse în Comisie. Doar că acum se formează această Comisie și lucrurile se îmbunătățesc de la o ședință la alta”, a spus dr. Elisei.

Formarea comisiei s-a datorat a doi factori: a fost și ideea medicilor de a constitui o astfel de comisie, dar în timp ce ei decideau acest lucru, s-a dat și o lege în acest sens.

„Eu am făcut ceva training în domeniu, în străinătate. Și așa se face. Într-o comisie se ia un caz și se discută din toate unghiurile. Se ia cea mai bună decizie pentru tratament. Dacă e nevoie de chirurgie, prima dată. Sau e nevoie de chimioterapie. Se discută toată strategia pentru fiecare caz în parte”, a explicat dr. Radu Elisei.

Întânirea comisiei durează ore întregi, iar utilitatea acestora e extrem de mare. Cazurile oncologice sunt complexe, în diferite zone ale corpului etc.

Mai multe informații despre cazurile oncologice și comisia oncologică puteți vedea aici:

[arve url=”https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/403233113891870/” /]

Foto- Ilustrativ

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!