4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Lecția de solidaritate de la Runcu Salvei: O bibliotecă cu peste 4.000 de cărți a luat naștere după o campanie de doar trei zile

Tinerii și copiii din Runcu Salvei se pot delecta cu mai bine de 4.000 de cărți, începând de săptămâna trecută. În spatele proiectului se află POV21, care în doar trei zile a reușit să adune un număr impresionant de cărți, de la școlile din județ.

Vinerea trecută, POV21 a inaugurat Biblioteca ce-i poartă numele, amenajată la Runcu Salvei. Evenimentul a fost posibil după o campanie de 3 zile, în care școlile și doritorii din județ au donat cărți.

Aceasta s-a desfășurat în perioada 24-26 septembrie. Proiectul a pornit simplu, doar de la o idee care a fost dezvoltată și dezbatută la ședințe de către toți membrii echipei POV 21.

Școala Generală „Ioan S. Pavelea” din Runcu Salvei beneficiază acum de o bibliotecă școlară care este dotată cu 4.108 cărți. De-acum, elevii din Runcu Salvei  se pot bucura în sfârșit de lecturi școlare, manuale, dar și de diverse romane, în propria lor bibliotecă, amenajată cu ajutorul unor copii, adolescenți și adulți generoși, ce au oferit, timp de trei zile, cărți pe care le-au considerat potrivite pentru școlarii din această comună.

Au intrat în această campanie mai multe școli din județ, printre care Școala Gimnazială ,,Artemiu Publiu Alexi’’ Sîngeorz-Băi, unde s-au donat cele mai multe cărți, 600 la număr, Colegiul Național George Coșbuc Năsăud (467), Colegiul Național Andrei Mureșanu Bistrița (413 cărți donate), Școala Generală nr. 5 din Bistrița (250), Școala Gimnazială „Enea Grapini” Șanț (210), Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița (158), Liceul Tehnologic Florian Porcius Rodna (141), Liceul cu program Sportiv (140), INFOEL (135), Școala Generală nr. 3 (110), Școala Gimnazială „Iustin Ilieșiu” Anieș  (102) sau Liceul de Muzică Tudor Jarda din Bistrița (100).

Au mai donat cărți persoane fizice, primării și chiar firme private.

Gina BONTAȘ

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.