8.4 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Lecție de solidaritate: Asociația germană din spatele acțiunii „Camionul de Crăciun” pregătește „mastodonții” pentru Ucraina

Tășuleasa Social, sprijinită de Johanniter-Unfall-Hilfe din Germania, pregătește perioada aceasta mai multe camioane pentru refugiații din Ucraina. O companie din județ a pus la dispoziție o hală în Bistrița pentru colectarea produselor.

Asociația germană Johanniter-Unfall-Hilfe, care organizează an de an acțiunea „Camionul de Crăciun”, se implică, alături de Tășuleasa Social în strângerea de ajutoarea pentru refugiații din Ucraina.

Cele două asociații deja au făcut un centru de logistică, unde vor ajunge produsele trimise din Germania.  Asta pentru că cele două asociații vor să ofere ajutor pe termen lung. Compania Îndemânarea Construct a pus la dispoziție o hală în Bistrița, unde vor putea fi colectate aceste produse.

„S-au mobilizat Clubul Lions Bistrița, Asociația Copacul de Cafea și voluntarii Tășuleasa. În câteva ore, primul camion venit din Germania, însoțit de patru membri ai organizației Die Johanniter, a fost descărcat și toate pachetele au fost sortate, etichetate și sunt pregătite să ajungă în destinațiile finale în Ucraina. În perioada următoare vor veni multe alte camioane. Suntem siguri că experiența noastră de 20 de ani de „Camionul de Crăciun” ne va ajuta să facem față acestei provocări de a sorta și împărți donațiile cât mai potrivit nevoilor”, notează cei de la Tășuleasa Social.

Asociația din Pasul Tihuța a pus la dispoziție și un cont unde cei interesați pot dona diferite sume de bani. Puteți dona în contul: Tășuleasa Social -RO26BTRLRONVBUS025410801 cu mențiunea: pentru Ucraina.

Foto: Tășuleasa Social

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...