9 C
Bistrița
vineri, martie 1, 2024

Lecție de solidaritate: Asociația germană din spatele acțiunii „Camionul de Crăciun” pregătește „mastodonții” pentru Ucraina

Tășuleasa Social, sprijinită de Johanniter-Unfall-Hilfe din Germania, pregătește perioada aceasta mai multe camioane pentru refugiații din Ucraina. O companie din județ a pus la dispoziție o hală în Bistrița pentru colectarea produselor.

Asociația germană Johanniter-Unfall-Hilfe, care organizează an de an acțiunea „Camionul de Crăciun”, se implică, alături de Tășuleasa Social în strângerea de ajutoarea pentru refugiații din Ucraina.

Cele două asociații deja au făcut un centru de logistică, unde vor ajunge produsele trimise din Germania.  Asta pentru că cele două asociații vor să ofere ajutor pe termen lung. Compania Îndemânarea Construct a pus la dispoziție o hală în Bistrița, unde vor putea fi colectate aceste produse.

„S-au mobilizat Clubul Lions Bistrița, Asociația Copacul de Cafea și voluntarii Tășuleasa. În câteva ore, primul camion venit din Germania, însoțit de patru membri ai organizației Die Johanniter, a fost descărcat și toate pachetele au fost sortate, etichetate și sunt pregătite să ajungă în destinațiile finale în Ucraina. În perioada următoare vor veni multe alte camioane. Suntem siguri că experiența noastră de 20 de ani de „Camionul de Crăciun” ne va ajuta să facem față acestei provocări de a sorta și împărți donațiile cât mai potrivit nevoilor”, notează cei de la Tășuleasa Social.

Asociația din Pasul Tihuța a pus la dispoziție și un cont unde cei interesați pot dona diferite sume de bani. Puteți dona în contul: Tășuleasa Social -RO26BTRLRONVBUS025410801 cu mențiunea: pentru Ucraina.

Foto: Tășuleasa Social

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.