-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Ce spune legea despre fumatul țigărilor electronice de către minori:

Valuri de reacții în mediul online privind fumatul țigărilor electronice de către minori. CE spune legea cu privire la acest aspect:

În ultima perioadă, în mediul online au apărut valuri de reacții privind fumatul țigărilor electronice. Un caz de la Leșu a făcut vâlvă. Unui copil i s-ar fi făcut rău după ce a consumat un astfel de produs. Ar fi fost cumpărat tocmai de la magazinul directorului școlii din localitate.

Directorul școlii din Leșu, acuzat că ar fi vândut țigări electronice copiilor, prin magazinul familiei. Acesta recunoaște incidentul

Culmea, nu doar minorii își cumpără țigări electronice, ci inclusiv părinții le cumpără copiilor lor. Pe principiul că mai bine îi supraveghează ei, decât „să fumeze cine știe ce”, își cadorisesc minorii cu astfel de dispozitive.

FII REPORTER: Și părinții cumpără țigări electronice copiilor minori

Reporterii Bistrițeanul.ro au întrebat instituțiile abilitate care este legea privind vânzarea de țigări electronice minorilor.

În legea 201/2016, care aduce modificări legii 349/2002, a fost introdusă și noțiunea de țigară electronică. Au fost menționate ambele variante: cu produse din tutun și cu produse din plante pentru fumat.

Conform legii 201/2016, țigările electronice cu produse din plante, pentru fumat, pot fi consumate în locuri publice. Asta, spre deosebire de cele care au tutun.

Totuși, în privința comercializării către minori, sau a consumului acestora de către copii, legea este evazivă.

Se aplică sancțiuni clare, conform legii, dacă țigările electronice NU au toate inscripțiile pe ele, indiferent dacă sunt cu tutun sau nu.

Totuși, despre vânzarea țigărilor electronice către minori NU se spune nimic.

Instituțiile abilitate pot aplica amenzi, conform OJPC BN și IPJ BN, dacă țigara conține tutun.

Despre țigările electronice din plante pentru fumat, legea NU spune nimic clar. Doar site-urile de specialitate în domeniul sănătății susțin că vapingul, chiar și fără tutun, este dăunător.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: