19.4 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

Locatarii de pe Mesteacănului nu mai rezistă! Trotuarul e blocat de mașinile parcate ilegal

Au îndurat câtă vreme a fost strada Colibiței închisă total. Dar acum nu mai pot! Vor ca autoritățile să ia măsuri. E în joc siguranța pietonilor, la urma urmei.

Strada Mesteacănului din municipiu este o stradă cu sens unic, o parte din carosabil fiind transformat în parcare de reședință.

Odată cu lucrările pe strada Colibiței, strada Mesteacănului a devenit neîncăpătoare, proprietarii de autoturisme parcându-și mașinile pe trotuare, Colibiței fiind închisă. Pietonii trebuie să meargă pe mijlocul străzii, nemaiavând loc pe trotuar.

 „Locuiesc pe strada Mesteacănului, o stradă cu sens unic, foarte îngustă și cu parcare plătită. Am optat pentru un loc de parcare cu plată pentru a fi sigur că am unde să îmi parchez mașina când vin seara de la muncă. Dar manevrele de parcare îmi sunt foarte mult îngreunate de zecile de mașini care parchează pe trotuar, făcând astfel strada și mai îngustă decât este. Îmi îngreunează posibilitatea mea să încadrez în siguranță, fără a juli sau lovi alte mațini. Nu asta ar fi problema principală. Strada are un singur trotuar și pietonii sunt nevoiți, din cauza celor ce parchează pe trotuar, să împartă drumul cu mașinile. Pe trotuar e loc doar pentru mașinile parcate pe acesta și nu mai este suficient loc și pentru pietoni. Menționez că în proporție de 90 la sută, trotuarul este blocat de mașini parcate”, ne-a scris supărat un locatar de pe Mesteacănului.

Polițiștii locali afirmau, când au început lucrările pe strada Colibiței, că trebuie să fie și „înțelegători”, atâția proprietari de autoturisme nemaiavând un loc unde să parcheze. Totuși, de câteva săptămâni, strada Colibiței este deschisă, parțial, și se poate parca.

Strada Colibiței este deschisă total chiar și în acest moment. Se circulă pe acea stadă, iar mașinile pot să parcheze fără probleme. Există o fâșie din acea stradă, care nu este încă dată în folosință. Dar acea fâșie de drum este de aproximativ 100 de metri. Deja am făcut cel puțin patru plângeri la autorități și nu au făcut nimic”, ne-a mai spus bistrițeanul.

Întrebați dacă vor lua măsuri, polițiștii locali au spus că se concentrează în special pe arterele principale.

„Am avut acțiuni pe strada respectivă. Și avem acțiuni în tot orașul. Sancționăm pe cei care parchează pe trotuar. Dar acționăm în mare parte pe arterele mari. Nu avem atâta personal să intrăm și pe străduțe. Nu facem față. Așa că am zis că ne concentrăm mai mult pe arterele mari. Oricum, odată cu modificarea codului rutier, și cei de la Rutieră pot să sancționeze. Intervenim când avem sesizări, pe străzi mai mici”, a explicat Florin Frandeș, șeful Poliției locale Bistrița.

Astăzi, un echipaj al Poliției Locale a fost văzut trecând pe strada Mesteacănului și filmând toate mașinile care se aflau parcate pe trotuar.

FOTO- cititor

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...