21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

BISTRIȚA: Două noi locații unde să se arunce deșeurile voluminoase

Municipalitatea va amenaja, în curând, două centre de colectare a deșeurilor voluminoase. „Bistrițenii vor putea duce acolo televizoare, canapele, lucruri de care nu mai au nevoie!”, a explicat Ioan Turc.

În cadrul unei conferințe de presă la sediul Primăriei Bistrița, Ioan Turc a vorbit despre salubritatea orașului.

Avem întâlniri periodice cu Supercom și ADI Deșeuri pentru a ține sub control situația curățeniei în oraș. La insistențele noastre, operarorul de salubritate a achiziționat utilaje pentru măturat mecanic. Și continuă programul investițional”, a explicat Ioan Turc.

O problemă spinoasă a bistrițenilor o reprezintă deșeurile voluminoase. Chiar dacă ADI Deșeuri și Supercom organizează campanii periodice de ridicare a deșeurilor voluminoase, bistrițenii nu au totdeauna unde să le depoziteze până la momentul campaniei.

Astfel, municipalitatea intenționează să amenajeze două noi centre de colectare a deșeurilor voluminoase.

„Urmează în câteva zile să semnăm contractele de amenajare a două centre de colectare cu acord voluntar. Și când spun câteva zile, mă refer la săptămâna viitoare.

Ce înseamnă aceste centre de colectare cu acord voluntar? Amenajarea unor platforme cu toate dotările specifice, unde oamenii pot să-și ducă lucrurile de care nu mai au nevoie: mobilă, televizoare, tot ceea ce nu le mai este de folos!”, a explicat Ioan Turc.

Primarul nu a explicat încă unde anume vor fi aceste două centre. În prezent, deșeurile voluminoase pot fi duse, gratuit, aici:

  • Bistrița: strada Narciselor, lângă fostul Netex;
  • Viișoara, lângă Complex Heidenfeld;
  • Beclean – în cadrul Stației de Transfer la ieșirea spre Braniștea;
  • Năsăud – în cadrul Stației de Transfer lângă depozitul Lukoil;
  • Sângeorz-Băi – în cadrul Stației de Transfer de lângă cariera Cormaia;
Centrele colectează în mod gratuit:
  • deșeuri rezultate din construcții- în limita a 200 de kg/an/gospodărie.
  • deșeuri voluminoase: saltele, paturi, dulapuri, mobilier de grădină, tobogane, piscine gonflabile, etc;
  • deșeuri electrice și electronice: cuptoare electrice, televizoare, mașini de spălat, calorifere electrice, becuri și baterii.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...