30.8 C
Bistrița
vineri, iulie 19, 2024

Lorant Sas, deputat REPER: Cum poate România atrage încă 10 miliarde euro prin PNRR. Măsuri concrete împotriva mafiei lemnului

„Este oficial: România are șansa UNICĂ de a avea un mini PNRR. 10 MILIARDE EURO pentru industria din România” – a precizat deputatul REPER Lorant Sas.  

Într-o postare pe pagina sa de facebook, deputatul REPER Lorant Sas a anunțat:

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a confirmat oficial în Parlamentul European că sunt disponibile 77 miliarde de euro, bani europeni nefolosiți de statele membre prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Acești bani pot fi accesați ca împrumuturi la costuri nesemnificative de orice stat membru pentru a extinde investițiile din PNRR.

Dragoș Pîslaru, europarlamentar REPER și negociator al Mecanismului de Redresare și Reziliență, a negociat și a obținut clauza prin care banii nefolosiți din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de către statele membre ale UE, să fie flexibilizați și să fie accesați de alte state care vor să își extindă planurile de investiții din PNRR.

Este important să vorbim de mafia lemnului, de hoții de lemne, și să facem tot ce putem să-i oprim. În ultimii 2 ani de zile, Ministerul Afacerilor Interne a indisponibilizat peste 195 de autovehicule autoutilitare și camioane care au contribuit la furtul de lemne. Au aplicat amenzi în valoare de peste 42 de milioane de lei și au confiscat peste 180 de mii de metri cubi de lemn, echivalent a 18 milioane de euro.

Pragul actual de 10 metri cubi le permite multor transportatori să folosească încărcături de 8-9 metri cubi. Fapt care se încadrează la contravenție și este pedepsit doar cu amendă.

Un proiect de lege în acest sens, preluat la solicitarea societății civile și depus de către colegii noștri parlamentari REPER, Dragoș Popescu și Alin Prunean, a primit rapoarte de admitere în unanimitate de la comisiile de specialitate ale Senatului, urmând să ajungă la vot în Plenul Senatului. Când aceste modificări vor reuși să intre în vigoare, transportul de lemn fără documentele legale va deveni infracțiune pentru un volum de peste 5 metri cubi pentru masă lemnoasă alta decât cherestea, și de peste 3 mc pentru cherestea.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.