23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Stelian Dolha (Protecția Consumatorului): „Cântăriți pâinea și cozonacul atunci când le cumpărați! Veți avea surprize!”

Controalele făcute de inspectorii Protecției Consumatorului, înainte de Paște, s-au lăsat cu amenzi și marfă de 1,5 milioane lei, retrasă. „Cântăriți pâinea și cozonacul, atunci când le cumpărați! Veți avea surprize!”, a fost provocarea lui Stelian Dolha.

CU ocazia sărbătorilor pascale, inspectorii Protecției Consumatorilor au intensificat controalele. Într-o lună de zile au verificat 191 de operatori economici, dintre care 28 au fost găsiți în regulă.

Celorlalți 163 operatori economici le-au fost aplicate următoarele sancțiuni:

  • 146 amenzi în valoare de 1.458.000 lei
  • 102 avertismente
  • oprirea temporară de la comercializare a unor produse în valoare de 1.169.195 lei,
  • oprirea definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de 361.391 lei”, a transmis Stelian Dolha, șeful CJPC BN.

Acesta a lansat o „provocare” tuturor bistrițenilor.

Mergeți să cântăriți cozonacul și pâinea pe care o cumpărați! Vă spun că veți avea surprize. Și noi am avut surprize! Că una scrie pe ambalaj, și alta e realitatea. Așa că atunci când cumpărați pâine sau cozonac, chiar vă provoc să le cântăriți! Veți fi surprinși!”, a transmis Stelian Dolha, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

Acesta a mai solictat să fim atenți la produsele care au eticheta „Produs de casă”. Acestea ar trebui să respecte anumite proceduri de preparare, nu să fie făcute la duzină, și cu conservanți.

Aș vrea să vă propun să faceți și mai multe acțiuni de consiliere și îndrumare. Mă interesează câte din amenzile aplicate au fost asumate și câte au fost contestate?”, a intrebat prefectul Teofil Cioarbă.

Niciuna dintre amenzile aplicate în această perioadă NU a fost contestată. Amenzile au fost plătite”, a replicat șeful OJPC BN, Stelian Dolha.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Rog pe dl.stelian dolha sa fac personal urmatorul experiment,ca mai apoi sa de-a indicatori ca cele de mai sus . E simplu :
    Trebuie sa se inarmeze numai cu trei monede de 0,5 lei (emise de monetaria statului pt.a avea garanția greutatii reale) si sa plimbe prin careva magazine care au in dotare cantare electronice (pt.a verifica daca pitagora nu a gresit tabla inmultirii atunci când a inventat-0). Sa puna pe rand fiecare moneda pe platanul cantarului,sa retina greutatea fiecarei monede,apoi sa le puna pe toate trei odată pe același platan. In 99 la suta din cazuri va constata ca tabla inmultirii este gresita. Cantarul va arata 5 grame pt.o moneda si 20 grame pt.toate trei. In 1 la suta din cazuri greutatea este corecta,adică arata 6 grame x trei =18 grame. Asteptam intai explicativa fenomenului SI apoi indicatiile ca sa cantarim marfa. Eu si altii care au văzut acest experiment au rămas cu gura cascata.nu gasim o explicație logica.tine-ti cont ca intr-un minut se fac poate milioane de cantariri in toata tara. SI tace toata lumea,pt. Ca e mai comod asa. La protectia consumatorului cand am fost anii trecuți mi s-au spus ca nu e de competenta lor acest fenomen. De exemplu SI cantarul consumatorului din piata Decebal are aceasta meteahna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: