8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Stelian Dolha (Protecția Consumatorului): „Cântăriți pâinea și cozonacul atunci când le cumpărați! Veți avea surprize!”

Controalele făcute de inspectorii Protecției Consumatorului, înainte de Paște, s-au lăsat cu amenzi și marfă de 1,5 milioane lei, retrasă. „Cântăriți pâinea și cozonacul, atunci când le cumpărați! Veți avea surprize!”, a fost provocarea lui Stelian Dolha.

CU ocazia sărbătorilor pascale, inspectorii Protecției Consumatorilor au intensificat controalele. Într-o lună de zile au verificat 191 de operatori economici, dintre care 28 au fost găsiți în regulă.

Celorlalți 163 operatori economici le-au fost aplicate următoarele sancțiuni:

  • 146 amenzi în valoare de 1.458.000 lei
  • 102 avertismente
  • oprirea temporară de la comercializare a unor produse în valoare de 1.169.195 lei,
  • oprirea definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de 361.391 lei”, a transmis Stelian Dolha, șeful CJPC BN.

Acesta a lansat o „provocare” tuturor bistrițenilor.

Mergeți să cântăriți cozonacul și pâinea pe care o cumpărați! Vă spun că veți avea surprize. Și noi am avut surprize! Că una scrie pe ambalaj, și alta e realitatea. Așa că atunci când cumpărați pâine sau cozonac, chiar vă provoc să le cântăriți! Veți fi surprinși!”, a transmis Stelian Dolha, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

Acesta a mai solictat să fim atenți la produsele care au eticheta „Produs de casă”. Acestea ar trebui să respecte anumite proceduri de preparare, nu să fie făcute la duzină, și cu conservanți.

Aș vrea să vă propun să faceți și mai multe acțiuni de consiliere și îndrumare. Mă interesează câte din amenzile aplicate au fost asumate și câte au fost contestate?”, a intrebat prefectul Teofil Cioarbă.

Niciuna dintre amenzile aplicate în această perioadă NU a fost contestată. Amenzile au fost plătite”, a replicat șeful OJPC BN, Stelian Dolha.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Rog pe dl.stelian dolha sa fac personal urmatorul experiment,ca mai apoi sa de-a indicatori ca cele de mai sus . E simplu :
    Trebuie sa se inarmeze numai cu trei monede de 0,5 lei (emise de monetaria statului pt.a avea garanția greutatii reale) si sa plimbe prin careva magazine care au in dotare cantare electronice (pt.a verifica daca pitagora nu a gresit tabla inmultirii atunci când a inventat-0). Sa puna pe rand fiecare moneda pe platanul cantarului,sa retina greutatea fiecarei monede,apoi sa le puna pe toate trei odată pe același platan. In 99 la suta din cazuri va constata ca tabla inmultirii este gresita. Cantarul va arata 5 grame pt.o moneda si 20 grame pt.toate trei. In 1 la suta din cazuri greutatea este corecta,adică arata 6 grame x trei =18 grame. Asteptam intai explicativa fenomenului SI apoi indicatiile ca sa cantarim marfa. Eu si altii care au văzut acest experiment au rămas cu gura cascata.nu gasim o explicație logica.tine-ti cont ca intr-un minut se fac poate milioane de cantariri in toata tara. SI tace toata lumea,pt. Ca e mai comod asa. La protectia consumatorului cand am fost anii trecuți mi s-au spus ca nu e de competenta lor acest fenomen. De exemplu SI cantarul consumatorului din piata Decebal are aceasta meteahna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.