25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Lorant Sas, deputat REPER: Vom începe discuții pentru identificarea celei mai bune formule de reprezentare în alegerile din toamnă

„La data de 9 iunie 2024, au avut loc alegerile locale și europarlamentare, primul examen electoral pentru Partidul REPER. La nivelul județului Bistrița-Năsăud, am avut candidați la Consiliul Județean (președinte și consilieri), la Consiliul Local al municipiului Bistrița, la Primăria și Consiliul Local al comunelor Dumitra și Josenii Bârgăului”, a transmis deputatul REPER Lorant Sas.

Într-un comunicat de presă, deputatul REPER Lorant Sas a comentat rezultatele alegerilor din 9 iunie. 

Încep prin a mulțumi tuturor celor care au votat candidații REPER la alegerile locale și la alegerile europarlamentare. Suntem recunoscători pentru încrederea acordată și, acolo unde vom ocupa funcții alese, vom încerca să nu vă dezamăgim.

În Bistrița-Năsăud vom avea consilieri locali în Dumitra și Josenii Bârgăului, oameni apreciați de către comunitățile locale, aflați la al doilea mandat în administrația publică locală. Suntem mândri de voi, Ionică Platon și Sandu Buhai!

La nivel național, Partidul REPER a obținut 2 mandate de primari și 59 de mandate de consilieri locali/CGMB.

Remarcăm succesul colegilor noștri în alegerile locale din Cluj-Napoca și București. Semn că notorietatea partidului, generată de seriozitatea politicienilor REPER, s-a consolidat mai ales la nivelul urbanului mare.

Rezultatul la alegerile europarlamentare, unde peste 300.000 de români ne-au acordat votul, însă nu am atins pragul electoral, ne lasă un gust amar. Atât din punctul de vedere al organizării acestor alegeri (comasarea lor, modificarea legii electorale, îndepărtarea din secțiile de vot a reprezentanților REPER, lipsa votului electronic, fraudarea numărătorilor etc.), cât și a mandatelor de europarlamentari repartizate formațiunilor extremiste, în detrimentul celei mai performante delegații de europarlamentari români din istorie (Dacian Cioloș, Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dragoș Tudorache, Alin Mituța).

Consiliul Național REPER a analizat rezultatele alegerilor. A luat act de mesajul transmis de alegători în cadrul scrutinului din 9 iunie. A subliniat nevoia de coagulare a forțelor proeuropene și democratice de opoziție în jurul unui platforme comune, cu același program politic și liste comune de candidați pentru alegerile din toamnă.

În acest sens, Partidul REPER va desemna în perioada imediat următoare o echipă de negociere condusă de copreședinții REPER care să înceapă imediat discuțiile atât cu noua conducere USR, cât și cu candidații independenți și celelalte partide proeuropene, pentru constituirea unei alianțe electorale și identificarea celei mai bune formule de reprezentare în alegerile din toamnă. 

De asemenea, au fost reconfirmate mandatele copreședinților Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, precum și ale membrilor Biroului Național.

Partidul REPER rămâne deschis societății civile și mediului antreprenorial, lucru reconfirmat de Consiliul Național, care a hotărât să ofere locurile de candidatură ale REPER pentru Senat reprezentanților societății civile și ai mediului de afaceri, tocmai pentru a veni în sprijinul celor care vor să-și facă vocea auzită din Parlamentul României.

Pentru implementarea acestei decizii, Consiliul Național a hotărât crearea Senatului REPER, o structură consultativă de legătură cu societatea civilă și mediul de afaceri, care să identifice potențiali candidați – figuri marcante ale societății – și să îi pregătească pentru alegerile parlamentare”, a mai transmis Lorant Sas.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.