22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Povestea profesoarei Sorina Trișcă de la Școala Profesională „Tiberiu Morariu” din Salva sau cum se îmbină Turismul și Sportul

Sorina Trișcă are 38 de ani și este profesoară la Școala Profesională „Tiberiu Morariu” din Salva. Aceasta a reușit însă o performanță greu de egalat: predă două materii diametral opuse: Turism și Sport. Cea de-a doua facultate a terminat-o când deja preda și avea și copii.

Sorina Trisca (38 de ani) este profesor la Școala Profesională  “Tiberiu Morariu” din Salva. Aceasta a predat și la Liceul cu Program Sportiv. A absolvit Facultatea de Educație Fizica și Sport și cea de Geografie, specializarea Geografia Turismului.

 „În copilărie mă visam medic. Cred că majoritatea copiilor asta vor. Dar pe parcurs mi-am dat seama că drumul meu este altul. Probabil m-au influențat și unii profesori din liceu prin dăruirea lor față de această meserie. După terminarea studiilor liceale am optat pentru Facultatea de Geografie-specializarea Geografia Turismului.”

După studiile universitare și cele masterale aceasta a predat mai mulți ani elevilor Liceului cu Program Sportiv. Cu toate că în acest timp aceasta și-a întemeiat o familie și a devenit mamă, nu s-a plafonat, dimpotrivă, s-a apucat de o nouă facultatea, cea de sport.

Pe ce criterii și-a ales aceste două specializări?

„Am făcut ceea ce îmi place și ceea ce mă împlinește. Consider că mi-am ales corect aceste specializări. Turismul l-am ales din dorința de cunoaștere, iar sportul vine din pasiunea pentru mișcare și o viață sănătoasă. Un model pentru mine este profesoara mea din facultate Eleonora Zăgrean, căreia îi mulțumesc”, a precizat Sorina.

Întrebată cum îmbina viața de mamă cu cea de a fi profesoară la două materii, dascălul spune:

„Cu dăruire și implicare. Noi avem ore fixe la școală, iar pregătirea metodică o putem realiza în orice perioadă dorim. În prima parte a zilei mă dedic elevilor, iar în a doua parte a zilei îmi petrec timpul cu propriii copii. Elevii au devenit și ei a doua mea familie și merg cu drag la muncă, asta mi-am dorit mereu. Să am un mediu de muncă unde să nu merg cu groază, ci cu dăruire. Și am reușit! Chiar dacă sunt zile mai solicitante, asta mă motivează mai mult.”

Pe final, aceasta ne-a descris meseria de profesor în trei cuvinte simple, dar cuprinzătoare: “Provocatoare, solicitantă, satisfăcătoare!”

Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan este studentă în anul întâi la Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Jurnalism și la Facultatea de Istorie si Filosofie, specializarea Studii de securitate - la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.