19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

Lorant Sas, deputat REPER: Prețurile uriașe se datorează incompetenței guvernelor PSD și PNL din ultimii 10 ani

Protejarea cetățenilor, IMM-urilor și instituțiilor esențiale sunt obligații clare ale statului în perioadă de criză, afirmă Lorant Sas, deputat REPER.

Guvernul Ciucă a emis OUG 153/2022, conținând un presupus eficient mecanism de plafonare a tarifelor de energie electrică. Acesta, însă, în afară de o centralizare cvasitotală a achizițiilor și vânzărilor de cantități la preț unic, nu aduce nimic în plus față de ce știam.

Adică haos – avertizează Lorant Sas – același haos care determină întârzierile la facturi. Același haos care a dus la lipsa generalizată de lemne de foc și peleți!

Dincolo de discuțiile penibile privind raportarea facturării la consumul de anul trecut sau despre cum persoanele fizice ar trebui să plătească mai mult decât firmele (1,3 Ron față de 1 Ron în cazul IMM-urilor), țin să relatez, factual, istoricul acestei piețe, în care statul român deține o poziție dominantă.

Primele demersuri legislative naționale de aliniere la directivele UE au fost cele ale guvernului Boc, iar implementarea calendarului de liberalizare a fost asumată și amânată de către guvernul Ponta, în anul… 2013 (https://bit.ly/3X5jSDB).

Deși calendarul inițial stabilit, referitor la consumatorii finali, trebuia operaționalizat până la începutul anului 2018, în acel an au fost emise două acte legislative, care ne-au adus în prag de activare a mecanismului de infringement: legea 167 care modifica Legea Energiei Electrice și a Gazelor Naturale, plus celebra OUG 114.

Ne aducem aminte cine stăpânea Guvernul și Parlamentul României în anul 2018?

Oare cine a decis, în 2019, liberalizarea care se întâmpla în 2021, atât de hulită de actualii guvernanți? Chiar ei: https://bit.ly/3Giyr0A

Prevederile și normele europene privind piața internă a energiei pot fi consultate aici: https://bit.ly/3tyadIo

Concluzia, stimați alegători, e una singură, dincolo de minciunile propagandistice rulate pe burtierele televiziunilor (pe banii partidelor):

– prețurile uriașe și haosul legislativ se datorează incompetenței guvernelor PSD și PNL din ultimii 10 ani”, a concluzionat Lorant Sas.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...