Lucan Junior vrea la Bistrița! Acesta este cercetat penal, iar ancheta l-ar determina să „fugă” de la Cluj

Lucan Junior vrea la Bistrița! Acesta este cercetat penal, iar ancheta l-ar determina să „fugă” de la Cluj

La finalul acestei luni, Spitalul Județean Bistrița ar putea avea un nou urolog. Este vorba chiar despre fiul renumitului urolog Mihai Lucan, care ar fi determinat tocmai de ancheta în care este și el cercetat penal să se îndrepte spre alte județe.

Parlamentarul Emanuel Ungureanu, care a și dus la anchetarea renumitului urolog Mihai Lucan, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni de la televiziunea NCN că fiul medicului ar viza postul de șef de secție la Urologie, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

„Știți cine se anunță că vine în Spitalul din Bistrița? Pe linie politică? Știți cine merge la vânătoare cu domnul Radu Moldovan ? Ciprian Lucan. Fiul lui Lucan, inculpat, este spaima secției de urologie de acum. Beizadeaua nu vine în orice condiții. Vine șef de secție. Și-a aranjat apele. Știți în baza a ce ? În baza unei relații de prietenie. Din păcate, managerul de acolo Lazany, care este un om foarte competent și onest va trebui să facă pas când se va întâmpla acest lucru. Deja îl simt din discuții, pentru că l-am întrebat dacă știe ceva concret despre acest lucru și a dat din colț în colț. Este clar că s-a venit cu această propunere pe firul scurt. Ce le spun eu celor din Bistrița? Băieți, fiul lui Lucan nu moștenește nici 10% din talentul chirurgical al tatălui. (…) Ciprian Lucan nu este un talent, din păcate, dar moștenește caracterul lui”, a declarat Emanuel Ungureanu, în ediția de ieri a emisiunii „În vizor”.

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a confirmat faptul că Ciprian Lucan și-a depus dosarul pentru a participa la un concurs pentru un post de urolog, după ce unul dintre medici a ieșit în pensie. Șeful spitalului spune însă că nu este vorba despre postul de șef de secție.

„Conform legii eu am obligatia de a scoate la concurs toate posturile de medici pensionari. În prezent la Bistrița avem 23 de medici pensionari și urmează să fie scoase la concurs tot atâtea posturi. Acesta este și cazul doctorului Ștefănescu de la Urologie, care este în cumul de pensie cu salariu. Pe postul respectiv este un singur candidat, doctorul Ciprian Lucan de la Cluj. Concursul este programat pentru data de 25 mai. Comisia va fi formată din trei medici primari de specialitate urologie”, a declarat Gabriel Lazany.

Potrivit managerului spitalului, Ciprian Lucan este singurul specialist care și-a depus dosarul pentru ocuparea acestui post.

„I-am verificat dosarul, are drept de liberă practică. El este sub control judiciar și nu are voie să se întâlnească cu martorii de acolo (n.r. din lumea medicală din Cluj-Napoca). Ancheta nu îl împiedică să participe la concurs, nu are nicio interdicție asupra dreptului de a profesa”, a mai explicat managerul spitalului.

Practic, Ciprian Lucan, care este și el inculpat în dosarul în care este cercetat tatăl său, nu are voie să ia legătura cu martorii și suspecții din dosar. Asta înseamnă mare parte din lumea medicală clujeană, specializată pe urologie, ceea ce îi face profesarea aproape imposibilă în județul Cluj.

Întrebat dacă Lucan jr. ar viza postul de șef de secție, cum spune parlamentarul Emanuel Ungureanu, Lazany precizează „E o presupunere a dânsului”.

Acesta a făcut cunoscut însă faptul că anul în curs vor fi scoase la concurs posturile de șefi de secție în cazul a 33 de secții și servicii medicale. Momentan, Vlad Petcu este cel care asigură interimatul postului de șef al secției de Urologie.

Singura secție care are șef plin este cea de Cardiologie, pe Mihai Hărăguș, care a și susținut un concurs în acest sens. Celelalte vor fi scoase la concurs în următoarea jumătate de an, iar cei care vor câștiga concursul vor avea un mandat de 4 ani.

Condițiile pe care medicii trebuie să le îndeplinească pentru a participa la acest concurs sunt: vechime în specialitate de minim 5 ani de zile și vârsta maximă de 65 de ani. Se pare că Ciprian Lucan îndeplinește ambele condiții.

Foto: suceavalive.ro

 

Se caută mecanic auto, bucătar, contabil sau barman! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! octombrie 14, 2019 - PP Auto caută pentru angajare un mecanic auto cu experienţă în reparaţii şi diagnosticare, iar Panebo Gaz angajează contabil! Se caută şi bucătari, barmani, ingineri, brutari sau conducători auto! Se oferă condiţii avantajoase de muncă şi plată!
VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc! octombrie 14, 2019 - Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:
FOTO: Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi… octombrie 14, 2019 - Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi? „Dumnezeu ne oferă la fiecare pas semne…! Prin oamenii şi situaţiile cu care ne confruntăm şi care ar trebui să ne ajute să ne oprim locului şi să descoperim..."
Aquabis: Se sistează apa, în Prundu Bârgăului octombrie 14, 2019 - Astăzi , 14 octombrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în  localitatea Prundu Bârgăului. Ce stradă va fi afectată:
FOTO/VIDEO: Munca migăloasă l-a scăpat de medicamente și i-a readus zâmbetul pe buze octombrie 14, 2019 - A fost forțat să se pensioneze de boală. Iar după ce iubirea vieții lui pleacă dintre cei vii, Luca Oroian simte că ”nu mai e bun la nimic”. Asta până și-a pus pasiunea în practică. Astfel, că e vorba de căluți, ultimul răcnet de motocicletă, un trabant sau un Taf, o căsuță pentru păpuși sau o cutie pentru bijuterii, nenea Luca Oroian nu se dă înapoi de la nicio provocare. Obiectele din lemn ce ies din mâinile sale sunt IMPRESIONANTE.
Cabinete medicale de la Policlinică, inundate! Cum este afectat programul unității medicale: octombrie 14, 2019 - Mai multe cabinete medicale de la policlinica Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost inundate. Deși problema a fost rezolvată, activitatea ambulatoriului a fost perturbată, fiind verificate echipamentele medicale din cabinetele respective.
Dacă ești convins că ea e aleasa, ia-i inelul de logodnă cu diamante de la Atlantis Gold! Luna asta, cu 10 la sută mai ieftin octombrie 13, 2019 - De cele mai multe ori dăruim bijuterii pentru a marca anumite momente importante din viața nostră: o cerere în căsătorie, căsătoria, botezul celui mic, o aniversare mai specială sau a unui om special din viața noastră. Și da, cadoul sub forma unei bijuterii este printre cele mai potrivite: cel drag poate avea mereu amintirea palpabilă a acelui moment fericit din viață, îl poate purta în fiecare zi și da, o bijuterie de aur este în același timp și o investiție bună, aurul este mereu o monedă de schimb.
Ambulanța, pe post de taximetru. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea octombrie 13, 2019 - Potrivit statisticilor, jumătate dintre românii care sună la 112 nu anunţă o urgenţă. Mulţi încă preferă să cheme Ambulanţa pentru dureri banale ori stări de febră, în loc să ceară ajutorul medicilor de familie sau centrelor de permanență. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea:
FOTO. O apariţie seducătoare, la Bistriţa: „Animalele nu ştiu că ai sărbători, ai grijă de ele ca de un copil mic…” octombrie 13, 2019 - Fără îndoială, una dintre apariţiile seducătoare, ieri, la târgul săptămânal Produs în Bistriţa-Năsăud, în centrul oraşului, a fost standul familiei Oprea din Feldru. Este prima familie din judeţ care a primit calificativul de „produs montan” pentru brânza frământată şi caşul de oaie.
Bachus vizitează Teaca! 30 de sortimente de vin ajung în curtea Mocăniței Transilvaniei, care ducea licoarea la Casa Imperială Austriacă octombrie 13, 2019 - Bachus pune stăpânire pe Teaca săptămâna viitoare. 7 crame din Podgoria Lechința vor prezenta mai bine de 30 de sortimente de vin în curtea Mocăniței Transilvaniei, trenul care, acum câteva sute de ani, ducea vinul vestit de Lechința, la Curtea Regală Austriacă.
Bistrițenii au prins gustul aventurii și umblă hai hui în vacanțe, cu camperul! octombrie 13, 2019 - Un nou tip de vacanțe e la modă printre bistrițeni. Cea cu camperul. Dacă unii aleg să descopere România alături de familie sau de prieteni la volanul unei autorulote, alții aleg să umble hai hui prin Europa. Cei care au fost în asfel de vacanțe spun că experiența e una inedită, iar faptul că îți poți reconfigura traseul și vacanța după pofta inimii este partea cea mai frumoasă și aventuroasă. Câteva ore de condus și unghiul din care privești vacanța se schimbă total. Poți fi acum la munte și peste câteva ore la mare. Sau astăzi în Italia și mâine în Franța. Vrei pe Coasta de Azur? Setezi GPS-ul să te ducă acolo și nu-ți rămâne decât grija locurilor de vizitat, casa și masa sunt cu tine, mereu. Plus familia sau prietenii!
Unul și…bun?? Un singur ofertant pentru lucrările la UPU, la cea de-a doua licitație octombrie 13, 2019 - Încă din primăvara anului trecut se vorbea despre extinderea UPU. După ce documentația a fost finalizată, nimeni nu s-a arătat interesat de execuția lucrărilor. ”O veste care mă bucură foarte mult e că avem un ofertant, la cea de-a doua licitație pentru extinderea UPU” a declarat managerul Spitalului.
VIDEO: Ursul, la doi paşi de Bistriţa! octombrie 13, 2019 - Dacă până zilele trecute eram informaţi despre urşi care terorizează locuitorii din Cuşma sau Ocniţa – de acum ne putem aştepta să-l vedem mult mai aproape! Un urs a fost surprins azi-noapte, la doi paşi de Bistriţa…!
Aquabis: Avarie, în Negrileşti. Cum vor fi afectaţi locuitorii octombrie 13, 2019 - O avarie s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în localitatea Negrileşti. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
VIDEO: SCANDAL într-un autocar Tabita Tour care mergea în Spania octombrie 13, 2019 - Scene halucinante s-au desfășurat în autogara din Arad. Protagonistul este un bistrițean, șofer al firmei de transport Tabita Tour. Bărbatul a sărit la bătaie și a agresat o femeie, pasageră în cursa ce trebuia să o ducă în Spania. Cei prezenți la toată scena spun că de vină ar fi șoferul, în timp ce alții dau vina pe femeie. VEZI ce se va întâmpla cu șoferul autocarului: