16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Lucan Junior vrea la Bistrița! Acesta este cercetat penal, iar ancheta l-ar determina să „fugă” de la Cluj

La finalul acestei luni, Spitalul Județean Bistrița ar putea avea un nou urolog. Este vorba chiar despre fiul renumitului urolog Mihai Lucan, care ar fi determinat tocmai de ancheta în care este și el cercetat penal să se îndrepte spre alte județe.

Parlamentarul Emanuel Ungureanu, care a și dus la anchetarea renumitului urolog Mihai Lucan, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni de la televiziunea NCN că fiul medicului ar viza postul de șef de secție la Urologie, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

„Știți cine se anunță că vine în Spitalul din Bistrița? Pe linie politică? Știți cine merge la vânătoare cu domnul Radu Moldovan ? Ciprian Lucan. Fiul lui Lucan, inculpat, este spaima secției de urologie de acum. Beizadeaua nu vine în orice condiții. Vine șef de secție. Și-a aranjat apele. Știți în baza a ce ? În baza unei relații de prietenie. Din păcate, managerul de acolo Lazany, care este un om foarte competent și onest va trebui să facă pas când se va întâmpla acest lucru. Deja îl simt din discuții, pentru că l-am întrebat dacă știe ceva concret despre acest lucru și a dat din colț în colț. Este clar că s-a venit cu această propunere pe firul scurt. Ce le spun eu celor din Bistrița? Băieți, fiul lui Lucan nu moștenește nici 10% din talentul chirurgical al tatălui. (…) Ciprian Lucan nu este un talent, din păcate, dar moștenește caracterul lui”, a declarat Emanuel Ungureanu, în ediția de ieri a emisiunii „În vizor”.

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a confirmat faptul că Ciprian Lucan și-a depus dosarul pentru a participa la un concurs pentru un post de urolog, după ce unul dintre medici a ieșit în pensie. Șeful spitalului spune însă că nu este vorba despre postul de șef de secție.

„Conform legii eu am obligatia de a scoate la concurs toate posturile de medici pensionari. În prezent la Bistrița avem 23 de medici pensionari și urmează să fie scoase la concurs tot atâtea posturi. Acesta este și cazul doctorului Ștefănescu de la Urologie, care este în cumul de pensie cu salariu. Pe postul respectiv este un singur candidat, doctorul Ciprian Lucan de la Cluj. Concursul este programat pentru data de 25 mai. Comisia va fi formată din trei medici primari de specialitate urologie”, a declarat Gabriel Lazany.

Potrivit managerului spitalului, Ciprian Lucan este singurul specialist care și-a depus dosarul pentru ocuparea acestui post.

„I-am verificat dosarul, are drept de liberă practică. El este sub control judiciar și nu are voie să se întâlnească cu martorii de acolo (n.r. din lumea medicală din Cluj-Napoca). Ancheta nu îl împiedică să participe la concurs, nu are nicio interdicție asupra dreptului de a profesa”, a mai explicat managerul spitalului.

Practic, Ciprian Lucan, care este și el inculpat în dosarul în care este cercetat tatăl său, nu are voie să ia legătura cu martorii și suspecții din dosar. Asta înseamnă mare parte din lumea medicală clujeană, specializată pe urologie, ceea ce îi face profesarea aproape imposibilă în județul Cluj.

Întrebat dacă Lucan jr. ar viza postul de șef de secție, cum spune parlamentarul Emanuel Ungureanu, Lazany precizează „E o presupunere a dânsului”.

Acesta a făcut cunoscut însă faptul că anul în curs vor fi scoase la concurs posturile de șefi de secție în cazul a 33 de secții și servicii medicale. Momentan, Vlad Petcu este cel care asigură interimatul postului de șef al secției de Urologie.

Singura secție care are șef plin este cea de Cardiologie, pe Mihai Hărăguș, care a și susținut un concurs în acest sens. Celelalte vor fi scoase la concurs în următoarea jumătate de an, iar cei care vor câștiga concursul vor avea un mandat de 4 ani.

Condițiile pe care medicii trebuie să le îndeplinească pentru a participa la acest concurs sunt: vechime în specialitate de minim 5 ani de zile și vârsta maximă de 65 de ani. Se pare că Ciprian Lucan îndeplinește ambele condiții.

Foto: suceavalive.ro

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.