8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Luptă crâncenă la titularizare: 11 pe un loc! Azi, proba scrisă!

Aproape 700 de cadre didactice susțin azi proba scrisă la titularizare. Lupta este una crâncenă. La nivelul județului sunt doar 61 de locuri disponibile.

Astăzi are loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2021.

Pentru examenul de titularizare sunt înscriși 683 de candidați, din care 136 de candidați din promoția curentă.

Aceștia au fost așteptați la sala de examen la ora 08.15, astfel încât START-ul să se poată da la ora 09.00.

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore. Există posibilitatea prelungirii cu una-două ore în situațiile speciale (candidați nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere). În aceste cazuri, comisiile asigură condiții de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe. Procedurile sunt adaptate la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective” explică reprezentanții ISJ BN.

Există 122 de discipline la care se poate susține examenul de titularizare.

Bătaia pe posturi este mare. Mai exact, la nivelul județului nostru există 61 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată:

  • 43 în mediul urban
  • 18 în mediul rural

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată -titularizare- candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7.

Pentru angajarea pe perioadă determinată – suplinire- minimum nota 5.

Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august” mai informează ISJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.