19.1 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

Marea provocare, trecută cu BRIO: Copilaș de trei anișori, suspect de COVID-19, operat de apendicită

„Eforturi supraomenești, presiune nervoasă incredibilă… dar tot ce contează e că ne-am îndeplinit misiunea… mâine… o altă zi!”, a scris chirurgul pediatric Larisa Moldovan, după ce a ieșit din operație. Pacientul – un copilaș de trei anișori, suspect de COVID-19.

Ca și cadru medical, în această perioadă, presiunea e enormă și riscul de infectare e cel mai mare. Doar că pe lângă aceasta, pot apărea provocări care mai de care mai solicitante.

A fost și cazul unei operații de urgență ce a trebuit efectuată ieri.

Conform infobistrita.ro, un copilaș s-a prezentat la spital cu un abdomen acut chirurgical, apendicită acută, un sindrom febril. Tatăl copilului e șofer de TIR și s-a întors din străinătate, a fost în izolare la domiciliu, dar nu a fost testat pentru coronavirus. În cazul copilului, s-a ridicat suspiciunea de COVID-19, pe lângă apendicita care trebuia operată de urgență.

S-a format de urgență o echipă, cu dr. chirurg pediatru Larisa Moldovan, dr. Alexei Rusu la anestezie cu asistentul său, asistenta Voichița Pavelean și infirmiera Maria Horga.

Aceștia au îmbrăcat echipamentul special necesar în cazuri de suspiciune COVID-19, au intrat în blocul operator COVID și și-au făcut meseria exemplar.

The big challenge… acesta e cuvântul zilei de astăzi. Prima operație la un copil de doar 3 ani (14 kg) cu suspiciune de Covid -19, efectuată în zona covid a blocului operator centralizat a Spitalului Județean a fost încheiată cu succes. Eforturi supraomenești, presiune nervoasă incredibilă… dar tot ce contează e că ne-am îndeplinit misiunea… mâine… o altă zi”, a scris dr. Larisa Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Evoluția postoperatorie a copilașului e favorabilă.

UPDATE 

Evoluția postoperatorie a copilașului e bună. Au sosit și rezultatele testării pentru COVID 19.

Starea de sănătate a minorului în vârstă de 3 ani, supus unei intervenții chirurgicale în Blocul Operator Centralizat pe circuitul Covid-19 (considerat pacient suspect), este bună, cu evoluție favorabilă. Micul pacient este internat în Sectia Chirurgie generală, iar rezultatul testului Covid-19, primit postoperator, este negativ” a transmis Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

 

Foto- Facebook Larisa Moldovan

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...