14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Mașini electrice de mici dimensiuni, pentru transferul călătorilor din Bistrița…?!

Bistrițenilor li se pregătește o surpriză, în viitorul relativ apropiat: este vorba de un coridor care va străbate municipiul de-a lungul râului Bistrița. Acesta va fi dotat cu piste de cicliști și faleze amenajate, și chiar mașini electrice de mici dimensiuni, transferul călătorilor.

Primarul Ioan Turc, alături de reprezentanți ai ADR Nord-Vest și specialiști ai Primăriei Bistrița, au reluat astăzi vizitele în teren. Scopul a fost să identifice cu exactitate punctele cheie cuprinse în proiectele de mobilitate și regenerare urbană ce vor avea finanțare europeană.

„Pentru coridorul ce va străbate municipiul de-a lungul râului Bistrița, am străbătut zone-cheie prevăzute în noua investiție.

Din Sărata la Unirea, cetățenii vor avea transport public, piste de cicliști și faleze amenajate, pentru punerea în valoare a unui relief generos, cu un curs de apă și pădure în proximitate.

În plus, între Podul Jelnei și Podul Budacului, unde va fi zonă de promenadă, am propus ca transferul călătorilor să fie realizat cu mașini electrice de mici dimensiuni”, a transmis primarul Ioan Turc. 

Din punct de vedere tehnic, traseul ar urma să parcurgă DN17 – DJ154 (Sărata) – DC8G (Parc Industrial Bistrița Sud, strada Zăvoaie) – DJ173C (strada Mihai Viteazul) – strada Codrișor – DJ173 – DC8 – strada Valea Ghinzii – DN17 (Unirea). 

Acesta va interconecta zonele funcționale de pe malul stâng cu DN17 și zonele funcționale de pe malul drept al râului Bistrița.

Nu am omis nici vizitarea zonei Lac MHC, unde ne propunem o reamenajare cu facilități extinse de agrement urban”, a mai explicat primarul Ioan Turc. 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?