18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Mașini electrice de mici dimensiuni, pentru transferul călătorilor din Bistrița…?!

Bistrițenilor li se pregătește o surpriză, în viitorul relativ apropiat: este vorba de un coridor care va străbate municipiul de-a lungul râului Bistrița. Acesta va fi dotat cu piste de cicliști și faleze amenajate, și chiar mașini electrice de mici dimensiuni, transferul călătorilor.

Primarul Ioan Turc, alături de reprezentanți ai ADR Nord-Vest și specialiști ai Primăriei Bistrița, au reluat astăzi vizitele în teren. Scopul a fost să identifice cu exactitate punctele cheie cuprinse în proiectele de mobilitate și regenerare urbană ce vor avea finanțare europeană.

„Pentru coridorul ce va străbate municipiul de-a lungul râului Bistrița, am străbătut zone-cheie prevăzute în noua investiție.

Din Sărata la Unirea, cetățenii vor avea transport public, piste de cicliști și faleze amenajate, pentru punerea în valoare a unui relief generos, cu un curs de apă și pădure în proximitate.

În plus, între Podul Jelnei și Podul Budacului, unde va fi zonă de promenadă, am propus ca transferul călătorilor să fie realizat cu mașini electrice de mici dimensiuni”, a transmis primarul Ioan Turc. 

Din punct de vedere tehnic, traseul ar urma să parcurgă DN17 – DJ154 (Sărata) – DC8G (Parc Industrial Bistrița Sud, strada Zăvoaie) – DJ173C (strada Mihai Viteazul) – strada Codrișor – DJ173 – DC8 – strada Valea Ghinzii – DN17 (Unirea). 

Acesta va interconecta zonele funcționale de pe malul stâng cu DN17 și zonele funcționale de pe malul drept al râului Bistrița.

Nu am omis nici vizitarea zonei Lac MHC, unde ne propunem o reamenajare cu facilități extinse de agrement urban”, a mai explicat primarul Ioan Turc. 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...