-7.6 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 19, 2022

Mașini noi pentru polițiștii bistrițeni! DE CE albastru și galben:

Polițiștii bistrițeni au fost dotați cu autospeciale noi. Până acum s-au primit 22 de autovehicule, împărțite la secțiile rurale și orășenești. DE CE s-a ales culoarea albastru și galben:

În urma unui acord de achiziție și furnizare de autospeciale a MAI, peste 5.400 de autovehicule Dacia, de tip Duster şi Logan vor intra în dotarea Poliției Române și vor face parte din echiparea și dotarea permanentă a polițiștilor în desfășurarea misiunilor specifice. Aproape 2.100 de autospecialele au fost deja distribuite către subunitățile și serviciile operative din țară, din mediul urban și rural, urmând ca până la finele anului 2020 să mai intre în dotarea polițiștilor alte 3.300 de autospeciale noi.

La Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița Năsăud au ajuns până acum 22 de autospeciale.

Primele autospeciale, 12 Dacia Logan, au ajuns la începutul lunii iulie. Acestea au fost împărțite polițiști lor de la 6 posturi de poliție din județ:  Prundu Bârgăului, Teaca, Lechința, Maieru, Telciu și Feldru, Serviciului Rutier, Biroului de Ordine Publică Bistrița și Poliției Sângeorz-Băi.

Alte 10 autospeciale au sosit la IPJ BN în 19 august. E vorba de autovehicule Dacia Duster, ce au fost repartizate structurilor de ordine publică din mediul rural şi structurilor rutiere din teritoriu.

Noile autospeciale sunt colantate cu albastru și galben. DE CE:

Autospecialele noi de Poliție au fost recolantate în albastru și galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a asigura vizibilitatea și pe timp de ceață, autocolantele fiind de calitate foarte ridicată. Totodată, acest demers a fost necesar pentru ca cetățenii să poată diferenția autovehiculele Poliției Române de cele ale Poliției Locale.

Noul design este în concordanță cu cel al altor state membre UE. Orice cetățean va recunoaște acest tip de colant în Europa.

Autospeciale au rampe moderne de semnalizare, acustic şi optic, iar imaginea acestora este schimbată printr-o nouă colantare, foarte vizibilă şi uşor identificabilă. Astfel, mașinile cu noul branding sunt vizibile de la aproape 500 de metri, spre deosebire de actualul design care este vizibil de la aproximativ 200-300 de metri.

În urma negocierii în cadrul acordului-cadru cu producătorul Dacia Renault, s-au obținut dotări suplimentare față de pachetul initial, iar noua colantare nu a presupus costuri în plus pentru Poliția Română, fiind inclusă în prețul de achiziție al autospecialei.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...