18.8 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Măștile textile INTERZISE în școli! Elevii, obligați să poarte doar măști medicinale

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că măștile textile vor fi interzise în în școli începând din această toamnă. Elevii vor fi obligați să poarte măști la școală, însă acestea trebuie să fie medicinale.

Și anul acesta elevii vor fi obligați să poarte mască la școală, a anunțat ministrul Sănătății Ioana Mihăilă. Este vorba despre spațiile închise, în cele deschise masca nefiind obligatorie. Excepție face ceremonia de deschidere a noului an școlar, când măștile vor trebui purtate inclusiv afară.

Se interzic însă măștile textile. Elevii vor fi obligați să poarte doar măști medicinale:

„Suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și la nivelul universităților și facultăților, trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile”, a completat ministrul Ioana Mihăilă.

Noul an școlar începe în 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor la ore. Orele se mută online, doar dacă rata de infectare din localitate depășește pragul de 6/mia de locuitori.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. O țară de K, obligați copiii să stea cu mască la ore pe când toată vara pe mizeria de litoral nu a purtat nimeni nici o mască, mă refer strict în spațiile închise, zeci de oameni într-un spațiu de 6 metrii pătrați, efectiv calare unul peste altul și nici vorbă de mască, k

  2. sa nu cumva sa va puna michiduta sa aveti pretentia sa le platim noi mastile!!!!!!!!!!!!!!!!! una la fiecare 2-3 ore, deci cel putin 2 pe zi, sa le ofere primaria.Ca au facut achizitii substantiale cu prostii din astea care nu conteaza. Altfel ne trimitem copii la scoala fara masca sau cu ce masca vrem noi. Clar??????????????? nu ne mai luati de fraieri!!! totul pana la copii! alocatii nu, hrana calda in scoli nu, masti nu….manuale la timp nu……..pana cand?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...