18.3 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Măștile textile INTERZISE în școli! Elevii, obligați să poarte doar măști medicinale

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că măștile textile vor fi interzise în în școli începând din această toamnă. Elevii vor fi obligați să poarte măști la școală, însă acestea trebuie să fie medicinale.

Și anul acesta elevii vor fi obligați să poarte mască la școală, a anunțat ministrul Sănătății Ioana Mihăilă. Este vorba despre spațiile închise, în cele deschise masca nefiind obligatorie. Excepție face ceremonia de deschidere a noului an școlar, când măștile vor trebui purtate inclusiv afară.

Se interzic însă măștile textile. Elevii vor fi obligați să poarte doar măști medicinale:

„Suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și la nivelul universităților și facultăților, trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile”, a completat ministrul Ioana Mihăilă.

Noul an școlar începe în 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor la ore. Orele se mută online, doar dacă rata de infectare din localitate depășește pragul de 6/mia de locuitori.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. O țară de K, obligați copiii să stea cu mască la ore pe când toată vara pe mizeria de litoral nu a purtat nimeni nici o mască, mă refer strict în spațiile închise, zeci de oameni într-un spațiu de 6 metrii pătrați, efectiv calare unul peste altul și nici vorbă de mască, k

  2. sa nu cumva sa va puna michiduta sa aveti pretentia sa le platim noi mastile!!!!!!!!!!!!!!!!! una la fiecare 2-3 ore, deci cel putin 2 pe zi, sa le ofere primaria.Ca au facut achizitii substantiale cu prostii din astea care nu conteaza. Altfel ne trimitem copii la scoala fara masca sau cu ce masca vrem noi. Clar??????????????? nu ne mai luati de fraieri!!! totul pana la copii! alocatii nu, hrana calda in scoli nu, masti nu….manuale la timp nu……..pana cand?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: