28.8 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

Măștile textile INTERZISE în școli! Elevii, obligați să poarte doar măști medicinale

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că măștile textile vor fi interzise în în școli începând din această toamnă. Elevii vor fi obligați să poarte măști la școală, însă acestea trebuie să fie medicinale.

Și anul acesta elevii vor fi obligați să poarte mască la școală, a anunțat ministrul Sănătății Ioana Mihăilă. Este vorba despre spațiile închise, în cele deschise masca nefiind obligatorie. Excepție face ceremonia de deschidere a noului an școlar, când măștile vor trebui purtate inclusiv afară.

Se interzic însă măștile textile. Elevii vor fi obligați să poarte doar măști medicinale:

„Suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și la nivelul universităților și facultăților, trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile”, a completat ministrul Ioana Mihăilă.

Noul an școlar începe în 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor la ore. Orele se mută online, doar dacă rata de infectare din localitate depășește pragul de 6/mia de locuitori.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. O țară de K, obligați copiii să stea cu mască la ore pe când toată vara pe mizeria de litoral nu a purtat nimeni nici o mască, mă refer strict în spațiile închise, zeci de oameni într-un spațiu de 6 metrii pătrați, efectiv calare unul peste altul și nici vorbă de mască, k

  2. sa nu cumva sa va puna michiduta sa aveti pretentia sa le platim noi mastile!!!!!!!!!!!!!!!!! una la fiecare 2-3 ore, deci cel putin 2 pe zi, sa le ofere primaria.Ca au facut achizitii substantiale cu prostii din astea care nu conteaza. Altfel ne trimitem copii la scoala fara masca sau cu ce masca vrem noi. Clar??????????????? nu ne mai luati de fraieri!!! totul pana la copii! alocatii nu, hrana calda in scoli nu, masti nu….manuale la timp nu……..pana cand?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...