12.7 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

VIDEO: Șeful Aquabis, cât pe ce să fie linșat azi, la Telciu! 800 de familii ”fură apă”, dar nici nu vor să lase angajații să facă verificările necesare

Tensiunile de la Telciu par să nu se mai sfârșească. Azi, directorul Aquabis a fost pe punctul să fie linșat de săteni. Asta după ce ieri s-ar fi înțeles că merge o echipă în teren să facă VERIFICĂRI. Peste 800 de familii nu au contracte, ceea ce înseamnă că „fură apă”.

Situația de la Telciu escaladează. Instituția Prefectului a chemat ieri „la masă” toate părțile implicate. Concluzia a fost ca azi să meargă acolo o echipă Aquabis care să verifice UNDE anume se înregistrează pierderile.

Localnicii reclamau că nu sunt bune instalațiile și că sunt pierderi. Să se vadă dacă sunt pierderi din cauza lucrărilor Aquabis sau la oameni acasă. Dar azi, când echipa a mers acolo, să facă verificările, oamenii i-au oprit. Iarăși sunt probleme.

Este cea mai tensionată situație pe care am văzut-o vreodată în județ”, a explicat prefectul Stelian Dolha.

Directorul Aquabis, cât pe ce să fie linșat de localnici

Spiritele s-au încins, așa că a fost nevoie de intervenția poliției și a jandarmilor, iar directorul Aquabis, Ioan Șandru, a fost escortat de poliție afară din mulțimea nervoasă.

Când echipa a ajuns acolo, au fost opriți la intrarea în sat și li s-a cerut să plece. Au intervenit colegii. Cei de la poliție i-au luat și i-au adus spre Bistrița. Mai exact, nu au fost lăsați să facă ceea ce stabiliseră ieri, de comun acord”, a explicat colonelul Furnea, șeful IJJ BN.

Mai mult, pe lângă scandalul care are loc de fiecare dată când echipa Aquabis ajunge în zonă, 800 de familii „fură” apa. Aceștia consumă apă, FĂRĂ să o plătească. Conform reprezentanților IPJ BN, încă nu există nicio plângere pe numele acestor persoane.

Eu nu voi face plângere la poliție. Ci voi anunța Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene că nu s-au respectat termenii contractului. Astfel, se va pune poprire pe conturile Primăriei Telciu, bugetul acesteia fiind blocat pe ani buni de acum încolo. Mai mult, va trebui să-i scot din sistem și pe cei de la Bichigiu. Aceștia deja au contracte încheiate, dar dacă nu putem finaliza proiectul, trebuie să îi scot și pe ei din sistem”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul Aquabis, Ioan Șandru.

Cum s-a ajuns la situația ca 800 de familii să aibă apă la robinet FĂRĂ contracte încheiate

Nu mi se pare normal să pui contoarele înainte să ai contractele încheiate. Că doar nu pui carul înaintea boilor. Dar uite că încă nu știm multe din datele problemei. Lucrurile la Telciu sunt blocate. Ar fi trebuit să se facă o dezbatere publică atunci când s-a decis colaborarea cu Aquabis”, a fost de părere prefectul.

Proiectul pe finanțare europeană prevedea inclusiv montarea de contoare, fiind de la sine înțeles că dacă s-au accesat fonduri pentru lucrări de apă-canalizare, toți cei implicați vor și încheia contracte.

Întreaga situație, prin „ochii Aquabis” poate fi citită în comunicatul de mai jos:

Situatia de la telciu prin ochii Aquabis

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Ăștia îs cu capul toți!!!! Ce e greu de înțeles????
    Sătenii nu reclama neapărat pierderi, sătenii reclama situația!!!! Li s-a luat un bun al lor și acum trebuie sa plătească cuiva de la județ ca îl folosesc!!!!
    Aquabis, CJ, primar trebuie duși la audieri și sa verifice procurorii cât a costat efectiv lucrarea, cât din ce scrie în hârtii se regăsește faptic în teren, preturile cu care s-au făcut achizițiile, din astea!!!!
    Restul sunt povesti de kkat ale politicienilor care le tot întorc cum vor ei sa iasă bine pentru ei!!!!

  2. cum adica dezbatere publica??? de parca va pasa de ce cred oamenii. Acolo clar cineva trebuie sa plateasaca daca folosesc. Gratis nu este nimic. punct! asa niciodata n-o sa avem nici canalizare nici apa nici curatenie…nimic! este o porcarie slab gestionata de autoritatile de la varful judetului!!!! e razboi politic mai mult decat administrativ. CE bun al lor li s-a luat???? ca trebuie sa se puna contoare? poi toti avem? ca reteaua era dinainte facuta? la toti a fost asa? dar gratis? fara contoare? risipa maxima de apa potabila fara bani??????????????????????

  3. Nu este firesc că apa de la Telciu să fie cumpărată de la Bistrița. Desființarea ,Aquabis” și trecerea apei in subordinea Consiliilor Locale ar fi o soluție pe termen lung

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!