12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Măsuri restrictive în ȘASE comune și noi scenarii pentru școli

Comitetul Județean de Urgență a decis impunerea unor noi măsuri restrictive în șase comune. Două dintre ele au trecut de incidența de trei persoane infectate la 1.000 de locuitori. De asemenea, s-au emis noi scenariii galbene și roșii pentru mai multe unități de învățământ din județ.

La nivelul județului nostru, numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a ajuns la 3.268, de la începutul pandemiei. În funcție de numărul de cazuri, raportate în ultimele două săptămâni, la nivelul unei comune sau a unui oraș, se impun și măsuri restrictive sau de relaxare.

Începând de azi, CJSU a impus noi măsuri RESTRICTIVE în ȘASE comune.

Conform Hotărârii C.J.S.U 79/05.11.2020, se introduc restricţii în 𝐓𝐞𝐚𝐜𝐚 și 𝐒̗𝐢𝐞𝐮 𝐎𝐝𝐨𝐫𝐡𝐞𝐢, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝟑/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢.

În aceste UAT-uri, se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Măsurile prevăd că, în localitățile menționate mai sus, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Aceeași Hotărâre C.J.S.U prevede măsuri restrictive în 𝐌𝐢𝐜𝐞𝐬̗𝐭𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞, 𝐒𝐚̂𝐧𝐦𝐢𝐡𝐚𝐢𝐮 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞, 𝐑𝐞𝐛𝐫𝐢𝐬̗𝐨𝐚𝐫𝐚, 𝐒̗𝐢𝐞𝐮𝐭̗, unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝟏,𝟓/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐬̗𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝟑/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢.

În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, se schimbă scenariul de funcționare a mai multor unități de învățământ.

A fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 78/05.11.2020 care cuprinde următoarele modificări:

 • Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:
  • Unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori: Teaca, Șieu Odorhei
  • Școala gimnazială Livezile – clasa a V-a , până la data de 10.11.2020
  • Școala gimnazială Livezile – clasele a VII-a A și a VII-a B, până la data de 12.11.2020
  • Școala gimnazială Dorolea – clasele VI-VII, până la data de 11.11.2020
 • Se va aplica scenariul 2 (galben), pentru:
  • Unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori: Miceștii de Câmpie, Șieuț, Șanț, Nușeni, Salva și uat-urile pentru care au fost adoptate hotărâri de către CJSU, cu excepția școlilor/claselor/grupelor pentru care, prin hotărâri ale CJSU, s-a adoptat măsura desfășurării activității în scenariul 3 (roșu).).

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...