9.6 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

Măsuri speciale de securitate, la Bacalaureat și Evaluare Națională

„Vom face dezinfectarea școlilor. Niciun copil nu va intra fără mască. Va fi un număr mic de copii în clasă”, a declarat ieri premierul Ludovic Orban. Acesta s-a referit la apropiatele examene de Bacalaureat și Evaluare Națională. Se vor lua măsuri speciale de securitate, a transmis premierul:

Premierul Ludovic Orban a mai declarat ieri că autoritățile ar putea lua în calcul și alte măsuri speciale de securitate. „De exemplu, am văzut forma asta de separare prin intermediul plexiglas, care practic permite izolarea persoanelor. Vom lua toate măsurile care să minimizeze riscurile. Profesorii de asemenea vor purta mască. Deci nu cred că părinții vor trebui să se teamă de aceste examene. (…) Sunt convins că până la urmă și părinții vor înțelege că există un risc minor”, a mai spus Ludovic Orban, citat de Realitatea.net.

Premierul a admis că elevii s-au pregătit ani buni pentru această formă de examinare. Atât examenul de evaluare, cât și examenul de Bacalaureat constituie o probă în baza căreia evoluează cariera ulterioară a elevilor – a mai precizat premierul.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat tot ieri, la Realitatea Plus, că Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie. Bacalaureatul va suferi o modificare. Examenele scrise încep pe 22 iunie. Probele orale de Limba Română, Limba maternă sau Limba străină ar fi trebuit susținute în 9 iunie, conform calendarului stabilit anul trecut de Ministerul Educației. 

Acum, în contextul pandemiei și al suspendării cursurilor, probele de competențe ar trebui să înceapă pe 29 iunie. Asta dacă se vor susține în săptămâna imediat următoare examenelor scrise.

Susținem întâi probele scrise, începând pe 22 iunie, după care vom susține probele de competențe. Aici avem în lucru câteva propuneri referitoare la aceste probe de competențe. Luăm în calcul posibilitatea ca acestea să se desfășoare online. Dar decizia o vom prezenta săptămâna viitoare”, a mai spus ministrul Monica Anisie.

Foto deschidere @ playtech.ro

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...