26.8 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Medicii de la spital nu vor mai veni de acasă să facă CT-uri și RMN-uri. Spitalul va avea linie de gardă de Radiologie și Imagistică Medicală

Spitalul Județean de Urgență va avea o linie de gardă de Radiologie și Imagistică Medicală. Până acum, în afara orelor de program, medicii veneau de acasă pentru CT-uri și RMN-uri.

Consiliul Județean a aprobat în ședința de ieri înființarea unei linii de gardă de Radiologie și Imagistică Medicală. Până acum nu se putea organiza o gardă continuă, întrucât nu existau suficienți medici pentru a o asigura.

Practic, când erau în afara programului trebuiau să vină de acasă pentru a face RMN-uri și CT-uri. Odată cu angajarea unor noi medici pe această specializare se poate asigura și garda.

„Necesitatea înființării unei linii de gardă în specialitatea radiologie și imagistică medicală- spital este determinată de adresabilitatea foarte mare în timpul serviciului de gardă. Ținând cont și de faptul că în județul Bistrița-Năsăud nu există o altă unitate sanitară care să asigure asistența medicală prin linie de gardă în această specialitate.”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița nu a cerut bani în plus pentru asigurarea noii gărzi. Unitatea medicală a precizat că se descurcă cu bugetul deja aprobat.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.