13 C
Bistrița
marți, iunie 15, 2021

Medicii de la spital nu vor mai veni de acasă să facă CT-uri și RMN-uri. Spitalul va avea linie de gardă de Radiologie și Imagistică Medicală

Spitalul Județean de Urgență va avea o linie de gardă de Radiologie și Imagistică Medicală. Până acum, în afara orelor de program, medicii veneau de acasă pentru CT-uri și RMN-uri.

Consiliul Județean a aprobat în ședința de ieri înființarea unei linii de gardă de Radiologie și Imagistică Medicală. Până acum nu se putea organiza o gardă continuă, întrucât nu existau suficienți medici pentru a o asigura.

Practic, când erau în afara programului trebuiau să vină de acasă pentru a face RMN-uri și CT-uri. Odată cu angajarea unor noi medici pe această specializare se poate asigura și garda.

„Necesitatea înființării unei linii de gardă în specialitatea radiologie și imagistică medicală- spital este determinată de adresabilitatea foarte mare în timpul serviciului de gardă. Ținând cont și de faptul că în județul Bistrița-Năsăud nu există o altă unitate sanitară care să asigure asistența medicală prin linie de gardă în această specialitate.”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița nu a cerut bani în plus pentru asigurarea noii gărzi. Unitatea medicală a precizat că se descurcă cu bugetul deja aprobat.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...