9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Medicii de la spital nu vor mai veni de acasă să facă CT-uri și RMN-uri. Spitalul va avea linie de gardă de Radiologie și Imagistică Medicală

Spitalul Județean de Urgență va avea o linie de gardă de Radiologie și Imagistică Medicală. Până acum, în afara orelor de program, medicii veneau de acasă pentru CT-uri și RMN-uri.

Consiliul Județean a aprobat în ședința de ieri înființarea unei linii de gardă de Radiologie și Imagistică Medicală. Până acum nu se putea organiza o gardă continuă, întrucât nu existau suficienți medici pentru a o asigura.

Practic, când erau în afara programului trebuiau să vină de acasă pentru a face RMN-uri și CT-uri. Odată cu angajarea unor noi medici pe această specializare se poate asigura și garda.

„Necesitatea înființării unei linii de gardă în specialitatea radiologie și imagistică medicală- spital este determinată de adresabilitatea foarte mare în timpul serviciului de gardă. Ținând cont și de faptul că în județul Bistrița-Năsăud nu există o altă unitate sanitară care să asigure asistența medicală prin linie de gardă în această specialitate.”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița nu a cerut bani în plus pentru asigurarea noii gărzi. Unitatea medicală a precizat că se descurcă cu bugetul deja aprobat.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.