26.5 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Membru al unui grup infracțional, prins de polițiști. În 2021 a pus un alt bărbat să fure 50.000 de euro dintr-o locuință

Un membru de grup infracțional care s-a specializat în furtul din locuințe a fost prins de către polițiștii bistrițeni în municipiul Bistrița.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bistrița și Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară.

În urma perchezițiilor, un bărbat a fost prins, cercetat pentru instigare la furt calificat și infracțiuni la regimurile substanțelor stupefiante, rutier și al armelor și munițiilor.

Spargere de 50.000 de euro

Bărbatul în vârstă de 45 de ani se află în acest moment în arest și va rămâne acolo pentru 30 de zile. Se pare că în luna noiembrie a anului trecut, bărbatul a instigat un membru al grupului infracțional să fure 50.000 de euro din casa unui bistrițean.

Totodată, la sfârșitul lunii noiembrie 2021, bărbatul de 45 de ani ar fi aderat la grupul infracțional din care făceau parte patru bărbați din județele Bistrița-Năsăud, Hunedoara și Mehedinți.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie, obiecte cu urme de substanță vegetală uscată și un ceas în valoare de aproximativ 500 de euro.

„Membru al unui grup infracțional organizat, specializat în furturi din locuință, reținut în urma unor percheziții efectuate ieri, 3 martie, în municipiul Bistrița

La data de 3 martie 2022, în continuarea cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bistrița și Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile au fost efectuate în municipiul Bistrița, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, furt calificat, infracțiuni la regimurile substanțelor stupefiante, rutier și al armelor și munițiilor.

Tot ieri, 3 martie, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 45 de ani, din Bistrița, cercetat pentru instigare la infracțiunea de furt calificat și aderare la un grup infracțional organizat. Acesta urmează a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în cursul lunii noiembrie 2021, bărbatul de 45 de ani l-ar fi instigat pe un membru al grupului să sustragă bani și bunuri din locuința unui bistrițean, prejudiciul estimat fiind de peste 50.000 de euro. Totodată, la sfârșitul lunii noiembrie 2021, bărbatul de 45 de ani ar fi aderat la grupul infracțional din care făceau parte patru bărbați din județele Bistrița-Năsăud, Hunedoara și Mehedinți.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie, obiecte cu urme de substanță vegetală uscată și un ceas în valoare de aproximativ 500 de euro.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, pentru documentarea întregii activități infracționale, stabilirea și pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.
Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română”, transmite IPJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...