12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Membru al unui grup infracțional, prins de polițiști. În 2021 a pus un alt bărbat să fure 50.000 de euro dintr-o locuință

Un membru de grup infracțional care s-a specializat în furtul din locuințe a fost prins de către polițiștii bistrițeni în municipiul Bistrița.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bistrița și Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară.

În urma perchezițiilor, un bărbat a fost prins, cercetat pentru instigare la furt calificat și infracțiuni la regimurile substanțelor stupefiante, rutier și al armelor și munițiilor.

Spargere de 50.000 de euro

Bărbatul în vârstă de 45 de ani se află în acest moment în arest și va rămâne acolo pentru 30 de zile. Se pare că în luna noiembrie a anului trecut, bărbatul a instigat un membru al grupului infracțional să fure 50.000 de euro din casa unui bistrițean.

Totodată, la sfârșitul lunii noiembrie 2021, bărbatul de 45 de ani ar fi aderat la grupul infracțional din care făceau parte patru bărbați din județele Bistrița-Năsăud, Hunedoara și Mehedinți.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie, obiecte cu urme de substanță vegetală uscată și un ceas în valoare de aproximativ 500 de euro.

„Membru al unui grup infracțional organizat, specializat în furturi din locuință, reținut în urma unor percheziții efectuate ieri, 3 martie, în municipiul Bistrița

La data de 3 martie 2022, în continuarea cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bistrița și Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile au fost efectuate în municipiul Bistrița, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, furt calificat, infracțiuni la regimurile substanțelor stupefiante, rutier și al armelor și munițiilor.

Tot ieri, 3 martie, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 45 de ani, din Bistrița, cercetat pentru instigare la infracțiunea de furt calificat și aderare la un grup infracțional organizat. Acesta urmează a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în cursul lunii noiembrie 2021, bărbatul de 45 de ani l-ar fi instigat pe un membru al grupului să sustragă bani și bunuri din locuința unui bistrițean, prejudiciul estimat fiind de peste 50.000 de euro. Totodată, la sfârșitul lunii noiembrie 2021, bărbatul de 45 de ani ar fi aderat la grupul infracțional din care făceau parte patru bărbați din județele Bistrița-Năsăud, Hunedoara și Mehedinți.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie, obiecte cu urme de substanță vegetală uscată și un ceas în valoare de aproximativ 500 de euro.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, pentru documentarea întregii activități infracționale, stabilirea și pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.
Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română”, transmite IPJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?