13.5 C
Bistrița
miercuri, mai 31, 2023

Mesaj cu puternic impact emoțional: la Primărie se muncește!

În timp ce bistrițenii au preocupări banale, gen să ocolească craterele din asfalt, lipsa locurilor de parcare, piste pentru biciclete imaginare, urbanism după metoda alba-neagra, Primăria Bistrița se confruntă cu un fenomen îngrijorător: munca.

Poate că bistrițenii ar fi trecut în continuare nepăsători pe lângă clădirea administrației locale dar, având în vedere dezvăluirile din interiorul instituției, ar trebui să-și schimbe percepția. Acolo este un templu. Nu unul în fața căruia să te închini, ci unul de Doamne ferește!

Se muncește în draci, miroase a sudoare, a neuroni asasinați înainte de vreme, a efort dus la limita suportabilității și concentrare maximă. Totul pentru binele unei comunități nerecunoscătoare. Este imperios necesară o directivă, o lege, o recomandare medicală care să stingă în fașă acest flagel căruia i-au căzut victime personalități marcante: primar, viceprimar, secretar al primăriei.

Japonezii au o lege care prevede că munca peste program are o limită. În România, un asemenea act normativ trebuie să fie inițiat în Parlament, un alt focar al muncii. Orizontul de așteptare ar fi uriaș astfel că mai bine ar fi să ne descurcăm pe plan local, o hotărâre de consiliu, ceva.

Primul care a avut curajul să vorbească liber despre munca din primărie a fost viceprimarul Sorin Hangan. Este adevărat că timid, dar totodată îngrijorat mai mult de surmenajul primarului Ioan Turc. Dovada covârșitoare a muncii în exces prestată de edil este lumina care se vede la geamul biroului acestuia după ora 18.00, când viceprimarul Hangan pășește istovit către casă! Groaznic! Impardonabil!

Când auzi așa ceva din gura unei oficialități parcă nici banii încasați nu mai au relevanță. Îți vine să plângi în pumni.

Încurajată de destăinuirea viceprimarului Hangan, secretarul municipiului, Floare Gaftone, a pus degetul pe rană: „Numai în acest an am acumulat 100 de ore peste program. Chiar și sâmbăta”.

Având în vedere și luând în considerare pericolul muncii în exces, Primăria Bistrița ar trebui efectiv pusă în carantină, cu primarul, viceprimarul și secretarul, izolați în propriile birouri.

Putem stopa acest virus. În administrație, dacă ești bun ți se vor da ție toate sarcinile. Dacă ești foarte bun, vei scăpa de ele. Ai noștri sunt foarte buni.

Să tragem un semnal de alarmă în acest sens.

La urma urmei, munca este o boală. De aceea există medicina muncii.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. Lasă că peste 2 ani puteți reveni la programul normal, nici draku nu o sa va mai voteze și asta doar asa ca să nu care cumva sa va imbolnaviti sau doamne ferește sa muriți de epuizare de atâta munca!!!!
    Macar aveți și voi o mica bucurie după atâta munca, când va vedeți soldul contului!!!!
    Doar cu atâta poate pulimea sa va recompenseze pentru efortul vostru supraomenesc!!!

  2. De tot râsul sunt ăștia!!!:))) și noi de tot plânsul cu asemenea „aleși”… vă mai votează tâna:))) Hangan cred că s-ar potrivii la o stână,la primărie în nici un caz:)))

  3. LENESU MAI MULT ALEARGA….hai sictir cu politica asta….rezultatele voastre se vad fix in aceste gropi in asfalt in care dau jumate din bistriteni
    PS sa inteleg ca tu astepti la servici sa ti intre banii pe card?

  4. Nu ti-e rusine Hangan politruc incompetent si tu si Turc sunteti două nulități care ati distrus orașul cu proiecte bolnave si aberante peste 2 ani mama dracului vă mai alege incompetenților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...