MI-NU-NE! Le-a venit rândul să fie reparate, ca să nu mai avem lacuri la fiecare ploaie

MI-NU-NE! Le-a venit rândul să fie reparate, ca să nu mai avem lacuri la fiecare ploaie

Bistrițenii s-au plâns, la fiecare ploaie mai puternică, de zonele ce se transformă în adevărate lacuri. Gurile de canal nu fac față apei pluviale, așa că e o adevărată aventură să treci prin zonele respective cu mașinile. Doar că azi, mi-nu-ne! Două guri de canal vor fi reparate!

Bistrița se transformă în lac, aproape la fiecare ploaie. Despre gurile de canal care nu fac față apelor pluviale s-a scris în nenumărate rânduri. Și totuși, parcă nimeni nu ar fi luat seama!

Azi însă, de dimineață bună, chiar și pe ploaie, utilajele Primăriei au fost văzute la lucru.

S-a început remedierea problemelor de la două guri de canal de pe Bulevardul Republicii.

Anterior lucrărilor de asfaltare a Bulevardului Republicii, am decis să rezolvăm doua probleme majore de pe acest bulevard, respectiv recalibrarea conductelor de ape pluviale din cele două intersecții: Republicii cu Gării( în față la Trezorerie) și Republicii cu Mihai Eminescu(în față la Conacul verde). Rezolvăm astfel problema celor două bălți ce se acumulează în aceste două zone la fiecare ploaie”, a anunțat viceprimarul Cristian Niculae pe Facebook.

În zonă, traficul va fi restricționat până la ora 13:00.

Aceste reparații la sistemul de canalizare s-au demarat acum deoarece în această lună, B-dul Republicii va fi afsaltat în cadrul programului de asfaltare a celor 47 de străzi, demarat de vice-primarul Cristian Niculae în acest an.

În săptămâna aceasta s-a asfaltat str. Barbu Ștefănescu Delavrancea, s-au demarat lucrările de asfaltare pe str. Grădinilor și s-a început lărgirea benzii carosabile pe str. Locotenent Călin pentru crearea de noi locuri de parcare de reședință. Se lucrează de asemenea la ridicarea căminelor de canalizare la nivelul asfaltului.

Săptămâna viitoare se începe lucrul la străzile: Arțarilor, Ecaterina Teodoroiu, Lalelelor, Mihail Kogălniceanu, Ursului, Piața Petru Rareș, B-dul Republicii, Cuza Vodă, Dumbravei, Petre Ispirescu, Pietrosu, Rodnei, Romană, Someșului și Zefirului.

Referitor la criteriile de selcție a străzilor din acest program de 47 de străzi, vice-primarul Cristian Niculae ne informează: “Doresc să fac o precizare referitoare la modul în care am ales străzile care au intrat în acest program de reparații, iar alte artere importante din oraș nu au fost incluse în aceste lucrări. Principalul criteriu de selecție a fost că aceste străzi pe care se lucrează în prezent să nu fie prinse în alte proiecte de investiții și modernizare a infrastructurii rutiere – cum ar fi Proiectul „Piste pentru cicliști”(unde vom începe în curând lucrul) care va genera aproape 30 km de trasee speciale pentru biciclete pe un număr de 29 de străzi din orașul nostru – unde trebuie să realizăm în prima fază aceste piste cu sens dublu și abia apoi să asfaltăm partea rămasă pentru circulația autovehiculelor dintre pistele de cicliști. O parte din străzile prinse în acest proiect cu piste de cicliști sunt: Str. Dimitrie Cantemir, Str. Drumul Dumitrei Vechi, Str. Împăratul Traian, Str. Al. Odobescu, Str. C.R. Vivu și multe altele.”

Foto- Facebook Cristian Niculae

Rostul de dimineaţă: Două, trei întâmplări bizare, pe o stradă din Bistriţa decembrie 14, 2019 - Au fost suficiente câteva clipe de răgaz, în plină stradă, ziua în amiaza mare – pentru a surprinde în flagrant, în toată splendoarea, două – trei întâmplări care aveau să schimbe definitiv pulsul zilei...!
VIDEO: S-au dat mari cocoși la Cluj! Au condus haotic și apoi au dat cu pumnii într-o mașină decembrie 13, 2019 - Un incident ce a arătat lipsa de bun simț și educație a avut loc în această dupămasă în Cluj. Câțiva tineri aflați într-o mașină cu numere de BN ar fi condus haotic. Apoi au oprit în plin trafic, s-au dat jos și au dat cu pumnii într-o altă mașină. 
FOTO/VIDEO: Cei mai buni dintre bistriţeni au fost sărbătoriţi şi premiaţi azi de Primăria Bistriţa decembrie 13, 2019 - „Premiile municipiului Bistrița”, astă-seară, la Palatul Culturii. Ceremonia a debutat cu un film documentar regizat de Ciprian Moldovan şi dedicat jurnalistului bistriţean  interbelic – Gustav Zikeli. Lia Band ne-a introdus în atmosferă, interpretând un celebru hit al Tinei Turner - You’re simply the Best...
Pa, Complex Polivalent sportiv din Wonderland decembrie 13, 2019 - Într-o conferință de presă, liderul PNL Ioan Turc a precizat că complexul polivalent sportiv din Wonderland nu este o prioritate, existând șanse mari ca un astfel de proiect să nu fie finanțat.
Amendat de polițiști, pentru că… a uitat unde și-a parcat mașina! decembrie 13, 2019 - S-a întâmplat ieri, în Beclean. Un bărbat din Nușeni a cerut ajutor polițiștilor în găsire mașinii sale furate. Doar că mașina nu a fost furată ci mutată în alt loc...tot de el.
DOCUMENTE: Cum a ajuns un student să execute 5 ani de închisoare, după ce a băgat în mormânt un tânăr decembrie 13, 2019 - Un tânăr de 25 de ani, student la Universitatea Tehnică își va petrece următorii 5 ani după gratii, după un aparent banal accident de circulație. În 2017, acesta a urcat băut la volan, a cauzat un accident de circulație, în urma căruia un taximetrist a murit. Curtea de Apel Cluj a considerat că cei 2,7 ani de închisoare stabiliți de judecătorie sunt insuficienți pentru ca tânărul „să se învețe minte”.
FOTO: O ieșire din vacarmul cotidian. O dezintegrare a ființei umane, aşa cum doar Ştefania Borodi o poate concepe decembrie 13, 2019 - Aveţi acum ocazia să admiraţi, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, o inedită colecţie de tablouri semnate de creatoarea de modă Ştefania Borodi. „Ele redau viziunea și trăirile mele, dezintegrarea ființei umane și reasamblarea ei prin firele de lână..."
Consilierii locali au votat: Fără burse mărite pentru elevi! decembrie 13, 2019 - Un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local prevedea aprobarea valorii burselor oferite elevilor. Liberalii au propus majorarea sumelor alocate, însă proiectul nu a avut susținere. Doar cei din PER și un ”rătăcit” din ALDE au susținut propunerea acestora.
Ioan Turc către Radu Moldovan: „Lăsați Biserica în pace” decembrie 13, 2019 - La putere e ca la putere, iar astăzi președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc dar și Ovidiu Florean au venit și au demonstrat acest lucru în prima conferință de presă de după ”ungerea” lui Stelian Dolha pe funcția de prefect a județului Bistrița-Năsăud.
VIDEO: Scandal la Primărie pe modul în care s-a administrat banul public decembrie 13, 2019 - Replici dure, ironii și jigniri, ieri, la Consiliul Local. Mărul discordiei dintre consilierul Peteleu și primarul Crețu a fost execuția bugetară. Liberalul a acuzat administrația că pierde vremea și nu face investiții. Edilul ”s-a scuzat”, explicând că ”legea bugetului poate lăsa orice localitate pe blat”.
VIDEO: Pietonul accidentat ieri la Livezile, în stare GRAVĂ decembrie 13, 2019 - Un accident rutier a avut loc ieri în Livezile. Un pieton a vrut să traverseze strada prin loc nepermis. A fost lovit de o autoutilitară. În prezent, bărbatul se află în stare gravă la spital.
Un accident stupid a curmat viaţa unui îngrijitor de la Colegiul ”George Coșbuc” din Năsăud decembrie 13, 2019 - Inspectorii ITM au finalizat de investigat un accident mortal de muncă. Totul s-a întâmplat destul de ...stupid. Unui îngrijitor de la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud i s-ar fi făcut rău și a căzut. A decedat câteva zile mai târziu.  
Camelia Tabără, şeful ISJ: „Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situaţie. Avem o problemă majoră. Şcoala decide pedeapsa” decembrie 13, 2019 - Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, a comentat pentru Bistriţeanul.ro situaţia elevului care a atacat cu un cuţit o vânzătoare din oraş. „Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situaţie. Avem o problemă majoră. Şcoala decide pedeapsa”
Adolescentul care a atacat cu cuțitul o vânzătoare a fost reținut decembrie 13, 2019 - Adolescentul de 16 ani care, în urmă cu două zile, a atacat cu cuțitul o vânzătoare în plină zi a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta va fi propus pentru arest preventiv pentru 30 de zile.
Ne-au dat prefect defect! Umblă cu limba scoasă… decembrie 12, 2019 - Stimați cetățeni, știm că aveați așteptări mari de la PNL. Nu știm cum să vă zicem, dar... țeapă! Acu', nici să nu-i judecăm aspru. Fac și ei numiri din ce au prin partid. Când a fost să se numească prefectul, altul mai bun ca Dolha n-au găsit. Asta au avut mai bun, asta ne-au dat de prefect! Nu a știut nimeni cum reacționează la bucurii, că Dolha mai mult necaz pe funcții a avut prin partid. Și, uite-l pe Dolha, în momentul solemn al învestirii cu limba pe afară... Ce-o fi pățit? "Egzistă" o explicație!