Prefectul Mica Oprea către o angajată: „Nu eu ți-am dat cancerul! Nu-ți semnez nicio adeverință”

6
15283

Dezvăluirile fostului prefect Ovidiu Frenț de la Bistrițeanul Live despre comportamentul presărat cu jigniri, umiliri și chiar discriminare a prefectului Mica Oprea încep să fie confirmate și de angajații din instituție. Una dintre angajatele din Instituția Prefectului grav bolnavă confirmă faptul că nu a primit o zi liberă pentru a merge la Cluj-Napoca unde avea programată o ședință de chimioterapie.

Prezent la Bistrițeanul Live, fostul prefect Ovidiu Frenț, care este șef serviciu în instituția pe care a condus-o, a vorbit despre comportamentul actualului prefect, Mica Oprea. Acesta a acuzat-o că își umilește și jignește angajații și încalcă cu această ocazie și legislația și chiar drepturile omului. Mai puteți citi despre asta mai jos:

VIDEO – Bătălia cu prefectul județului Bistrița-Năsăud se mută în instanță?! Angajații din Prefectură, pregătiți de judecată

Angajații ar fi ținuți peste program nejustificat, ar fi jigniți în permanență, iar prefectul ar refuza inclusiv să le semneze concendiile de odihnă, deși sunt planificate cu mult timp înainte. Ba mai mult, Mica Oprea ar avea o problemă inclusiv cu vestimentația angajaților.

Printre cele mai grave acuzații care i s-au adus s-a numărat discriminarea, Ovidiu Frenț dând exemplul unei colege cu grave probleme de sănătate, căreia Mica Oprea nu a vrut să îi semneze cererea de concediu pentru o zi pentru a ajunge la Cluj-Napoca la o ședință de chimioterapie.

D. F. a confirmat într-un comentariu cele expuse de Ovidiu Frenț:

„Pot să vă confirm că eu sunt colega bolnavă de cancer căreia a refuzat să îi semneze cererea de concediu pentru a putea merge la chimioterapie, deși am fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer, care se răspândește repede și pentru care fiecare minut contează. Și nu e doar asta. Când am solicitat să îmi semneze o adeverință necesară pentru medicul oncolog mi-a zis că nu îmi e jenă să o deranjez? Că nu ea mi-a dat cancerul și nu e obligată să îmi semneze. Iar colegilor din cancelarie le-a spus că pe viitor să cheme jandarmul să mă scoată din instituție, dacă mai încerc să merg la ea, deși lucrez în instituție de 20 de ani și am lucrat cu atâția prefecți și pe atâtea domenii. Iar înainte de a mă îmbolnăvi, când participam la audiențele cu cetățenii nu rata nicio ocazie să mă umilească în fața lor, cu expresii de genul: „hai mișcă-te odată, nu te vezi câtă ești?” Gândiți-vă cum v-ați simți ca la locul de muncă, de față cu oameni străini să vi se vorbească așa. Și asta este o picătură în ocean”, a precizat D.F.

Comportamentul discriminativ al Micăi Oprea nu s-ar opri aici. Unei alte angajate cu dizabilități fizice i-ar fi spus în momentul în care și-a depus cererea de încetare a raporturilor de muncă: ”Du-te! Că nu avem nevoie de șchioape aici!”.

Persoana responsabilă de problemele romilor a fost tratată similar. Deși era nou în instituție, angajatul nu a fost ajutat să se integreze și să învețe de la colegii mai experimentați, ci izolat și ascuns într-un birou, departe de colectiv.

Emisiunea la care a fost invitat fostul prefect Ovidiu Frenț, o puteți urmări mai jos:

 

 

 

 

6 COMENTARII

 1. Somnul ratiunii naste monstri……cam asa e la Institutia Prefectului..un sprijin politic care ar putea costa PSD-ul destul de mult. Au fost trase multe semnale de alarma dar nu au fost luate in seama. A ajuns cutitul la os cum se spune, batjocura a atins un varf pe care salariatii nu l-au mai putut accepta….Succes in lupta angajatilor, e greu de recuperat ce s-a pierdut prin plecarea personalului din prefectura dar in anul 2023 nu pot fi tolerate asemenea practici comuniste! Pacat ca PSD ul pierde pe mana lui, ca si cu OTP.

  • Cum de își permite un asemenea comportament, e prefectura lui taică-său??? A rămas cu,, sechele,, de pe vremea comuniștilor..
   Să fie imediat sancționată și vrem să aflăm și noi ce măsură s-a luat împotriva doamnei prefect… Nu se poate asa ceva… Nu credeam, am auzit de la mai mulți oameni că dânsa vorbește ff urât, își depășește atribuțiile în mai multe segmente,se comportă necivilizat cu subalternii, etc… și uitați ca e adevărat… Nu iese fum fără foc…

 2. doamna oprea nici nu știi,
  Ce mică începi să fii!
  Tăvălugul a pornit! Și nu se va opri decât atunci când fie îți vei înainta demisia, fie vei fi demisă de către cel ce te ține în brațe, știm cu toții despre cine e vorba, Vodă pe numele lui, că așa îi place demoazelei să îl alinte! Rușine pentru comportamentul la adresa acestei tinere care nu și-a cerut decât o zi de concediu de odihnă ca să lupte pentru dreptul la ei viață, câștigat după peste 20 de ani din viață de muncă în prefectură! Știm cu toții ce înseamnă câteva săptămâni pierdute în lupta cu această maladie necruțătoare! Că atâta durează să obții o nouă programare la tratamentul specific! Pot face diferența între viață și moarte! Dar pe tine nu te interesează, nu-i așa?Pentru asta, și pentru multe altele, care vor mai ieși la iveală, rușine! Și încă o dată, demisia!

 3. Domna prefect este NF?!
  Cum permite guvernul Ciucă ca reprezentantul lor în teritoriu să facă abuzuri, discriminare și atac la persoană? Cred că subprefectul de la PNL ar trebui să aibă bunul simț și să-și notifice superiorii de la București!
  Iar Răducu este legat la mâini? Nu vede că doamna prefect trage grav PSD în jos? Sau doamna prefect are vreo pilă securistoidă peste Răducu?
  Atitudine abominabilă neacceptată în 2023!

 4. vedeti cum lipsa de solidaritate lucreaza??? daca toti colegii doamnei si domnilor care au fost atat de urat tratati ar pune pusca jos pentru o zi doua, cu orice risc….ar fi ceva intradevar de luat in seama!!! dar sunt acei multi care fie s-au angajat recent si deci merg pe burta, fie sunt prea lasi sa aiba atitudine desi la randul lor ar avea pretentii in situatii similare…. si uite asa, doi trei oameni curajosi vorbesc si incearca sa schimbe ceva in schimb ce oportunistii stau pe margine si mananca seminte in astepraea unui transfer mai bun eventual sau ptr linistea lor….. de aia merge tara asta asa cum merge….si poate un proces pentru hartuire si abuz nu ar strica, poate asa se invata si alti derectori ca nu sunt pe mosia si firma lor privata si ca indiferent ce partit i-a pus, ei in primul rand trebuie sa se poarte exemplar!!! Ca mai sunt destui….oho….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.