22.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 10, 2023

VIDEO – Bătălia cu prefectul județului Bistrița-Năsăud se mută în instanță?! Angajații din Prefectură, pregătiți de judecată

Mai mulți angajați din Instituția Prefectului s-ar pregăti să o acționeze în judecată pe Mica Oprea, prefectul județului Bistrița-Năsăud. Informația a fost făcută publică de fostul prefect Ovidiu Frenț, actualmente șef serviciu în instituție. Acuzațiile sunt dintre cele mai grave, pornind de la încălcarea drepturilor omului și a codului muncii, până la discriminare și violență.

Prezent aseară la Bistrițeanul Live, fostul prefect Ovidiu Frenț, momentan șef serviciu în cadrul Instituției Prefectului, a pus pe tapet ce se întâmplă în instituția pe care a condus-o. În 22 decembrie, acesta a avut o ieșire publică, în cadrul ceremonialului Zilei Victoriei Revoluției Române și Libertății, în care a cerut public demisia Micăi Oprea. Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

Ceremonial cu surprize! Fostul prefect Ovidiu Frenț cere public demisia Micăi Oprea: „În Palatul Administrativ bântuie comunismul”

Potrivit acestuia, în ultimul an, 15 angajați au părăsit deja instituția, prin pensionare, transfer sau demisie. Toți ar fi încercat să fugă din calea prefectului Mica Oprea, care și-ar teroriza efectiv personalul.

Mai mult, dacă aceasta nu părăsește într-un fel sau altul instituția, oamenii sunt hotărâți să o acționeze în judecată. Informația a fost făcută publică chiar de fostul prefect Ovidiu Frenț, care a promis că dacă Mica Oprea demisionează imediat va părăsi instituția odată cu ea – punând capăt astfel speculațiilor că ieșirile sale publice ar fi pentru a-i ocupa locul. Întrebat dacă angajații sunt pregătiți să o acționeze în instanță pe Mica Oprea, Ovidiu Frenț a precizat:

„Evident că sunt pregătiți. De multe luni de zile mi-au spus și am tot încercat să îi temperez cu promisiunea că am să semnalez și am să solicit schimbarea doamnei. Sper să nu se ajungă acolo. Vom face asta dacă nu se va întâmpla în cel mai scurt timp”.

Acuzată de încălcarea drepturilor omului

Printre acuzațiile care i se aduc Micăi Oprea se numără încălcarea prevederilor legale, precum a Codului Muncii, a Codului Administrativ și chiar a drepturilor omului. Mica Oprea este acuzată inclusiv că ar fi discriminat mai multe categorii, printre care persoanele cu dizabilități sau reprezentanți ai romilor.

Aceasta ar obișnui să își umilească și jignească angajații, să îi țină intenționat și nejustificat peste program, să refuze să le semneze cererile de concediu, chiar dacă este planificat, și chiar să refuze să acorde o zi de concediu de odihnă unei colege din instituție care avea programare imediată pentru terapie oncologică și nu apucase să își scoată concediul medical.

Întreaga emisiunea la care a fost invitat fostul prefect Ovidiu Frenț o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

14 COMENTARII

 1. Domnisoara, rau faci, rau primesti… Nimeni nu isi poate inchipui ce teroare putem suporta in Institutia Prefectului. Toti stiu sa adreseze injurii la adresa functionarilor, dar nimeni nu stie cum e sa lucrezi si sa traiesti intr-un mediu toxic cu o persoana malefica, bolnava!
  Multora ne este frica sa reactionam direct, nu neaparat de ea, dar de aparatul politic al judetului. Nu suntem sustinuti decat de catre dl. Frent. E pacat ca cei plecati sa fie ponegriti ca ar vrea doar salarii mai mari, iar cei care au ramas sa suferim fara sa putem face ceva.
  Asa ca acum, urmeaza sa facem un pas inainte.

 2. Dumnezeu i-a dat ocazia sa se intoarca in instituție ca să iasă din peisaj cum merită, pe ușa din dos. Intr-adevar este o reparatie istorica. O reparatie pentru felul cum s-a purtat cu oamenii de când a aterizat în acest județ. In anii 2007-2008 pe vremea cand era subprefect i-a spus unui coleg bolnav de cancer: ” Ba, tu n-ai murit inca?” . Daca ne întoarcem în zilele noastre i-a spus unei colege bolnave de cancer, care a solicitat o adeverintă pt medic: „Ce așteti tu aici, nu ti-e rusine? Nu sunt obligată sa-ti semnez….ce, eu ti-am dat cancerul? ” .

 3. Doamna asta – domnișoară cum îi spun oficialii – , este structural clădită contra. Are o ură viscerală față de tot ce este normal și firesc, așa că ar fi bine – pentru dânsa în primul rând – să fie trasă și pe dreapta !

 4. Demisia nu e suficienta pentru modul total neprofesionist de a conduce o instituție. Trebuie aplicate si prevederile legale de sancționare a derapajelor grave pe care le-a făcut, prin jigniri personale, amenințări la adresa angajaților, nerespectarea regulamentelor și procedurilor, lipsa de respect față de oricine!

  • Respect pt. d-l Frenț ca a luat tăuroaica de coarne,oamenii se comporta ,acționează după cum îi ajută capul,ea atât poate.Sper ca cel care a numit o în funcție sa -i retragă sprijinul ,pentru binele instituției,a oamenilor din instituție,a familiilor acestora.Daca nu,instanță de judecată sa facă dreptate Tristă femeie,trist destin are!!

 5. Mica Oprea este o persoană malefică. Are o putere incredibilă în a-i domina psihic pe ceilalți. Te face să te simți neputincios în fața ei. A venit să se răzbune, doar ea știe pentru ce, dar universul se răzbună pe ea. Nu vă puteți imagina ce atmosferă este în instituția prefectului. Toată lumea își face treaba așa cum și-a făcut-o mereu, cu responsabilitate. Așa că, de fiecare dată când adăugați comentarii răutăcioase la adresa angajaților IP, vă rog doar să vă gândiți cum v-ați simți dacă dumneavoastră sau un membru al familiei ar fi jignit permanent de această persoană manipulatoare. Acest demon care își schimbă înfățișarea face rău în mod sistematic și nu se poate opri.

 6. Da. Normal ar fi să fie cercetate și cazurile de DISCRIMINARE și comportamentul șefilor Kaufland Independentei. Își bat joc de angajați schimbă programul de lucru cum vor și OBLIGA personalul să lucreze 10 ore!!!
  FĂRĂ acordul angajatului.. Iar favoriții lor stau la țigară din jumătate de oră în jumătate. Fără să se scaneze…
  Alo ITM BISTRIȚA…. dNa ERDOS MARGIT, MIHAELA TODORAN, RAKZ ANUCUTA, LESAN MANUELA, LESAN NARCIS..

  • Stați liniștita Doamna Adevarul, asa cum va recomandați , asta sa nu va dau cu numele real…ce spuneti Dvs in comentariu este total lipsit de adevăr . Nimeni nu obliga pe nimeni sa stea 10h , angajatii care au ore minus pot fi planificați spre recuperarea orelor. Acele ore minus au fost acumulate in urma absențelor nejustificate ale lor. Iar anumiți angajați nici nu mai exista in aceasta companie . Dar cum Dvs ați renunțat singura la CM cu compania noastră nu știu zău cu ce va mai ajuta astfel de comentarii nefondate . O zi buna sa aveți !

 7. Încălcarea codului muncii și a dreptului omului se întâmplă încă de pe vremea când populația era amenințată pe fata ori voalat cu desfacerea contractului de muncă, dacă nu își făceau injectia sigura și eficientă. Și toate acestea se petreceau atât la instituțiile publice cât și la cele private. Așa că nu mă mira nimic.

 8. Felicitări pentru curaj domnului Frenț! Felicitări pentru emisiune doamna Claudia! Și felicitari pentru că aveți puterea să recunoașteți că ați fost trasă pe sfoară de acest specimen de o falsitate și o răutate mai rar întâlnită! Și rușine celor care au propulsat-o în această funcție de prim rang! Și care o mai țin încă în brațe! Știu ei bine care! Și spre dezamăgirea lor știu prea bine și cetățenii! De înțelegerile lor transpartinice! Doar de dragul funcțiilor lor efemere, al intereselor meschine și al ciolanului! Felicitări pentru că împreună ați reușit să puneți pe butuci o instituție!

 9. Imi plac la nebunie oamenii curajosi.
  In rest nu tin cu nimeni cand este vorba de Statul roman si ograda dar urmaresc aceasta initiativa, bomba de presa si nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...