17.7 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

Michael Anders-Kraus, unul dintre cei mai iubiți sași bistrițeni, a plecat la cer

Unul dintre cei mai iubiți sași bistrițeni, Michael Anders Kraus, a plecat la cer, după ce ultima perioadă și-a petrecut-o într-un spital vienez. Plecat din țară de decenii, acesta a pus umărul la fondarea muzeului sașilor de la Viena și a sprijinit trimiterea de ajutoare umanitare în România.

Michael Anders Kraus s-a stins astăzi, după ce ultima perioadă și-a petrecut-o într-un spital din Viena. Acesta avea 82 de ani și era unul dintre cei mai iubiți sași bistrițeni.

Potrivit revistaflacăra.ro, Michael Anders Kraus s-a refugiat în Austria în 1944, însă a rămas iremediabil legat de România și Bistrița. În 1989, cu ajutorul asociației sașilor din Austria a trimis în România un tren cu 26 de vagoane pline cu bunuri și alimente pentru români.

Acesta era pasionat de păstrarea culturii săsești și a pus umărul la fondarea muzeului sașilor din Viena. Mai mult, acesta era custode al unei secțiuni rezervate păstrării culturii săsești.

A suferit alături de bistrițeni când în 2008 a văzut simbolul Bistriței cuprins de flăcări. S-a agitat cât a putut să strângă bani pentru refacerea Bisericii Evanghelice.

În Austria a muncit într-o țesătorie, după Revoluție într-o cafenea, pentru ca mai apoi să primească de la un austriac un restaurant pe mână. A pus pe picioare o firmă de construcții și a deschis o galerie de artă pentru lucrările celor peste 30 de artiști români stabiliți în Austria.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...