22.3 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Miercuri începe școala! Există DOUĂ scenarii! AFLĂ cum se vor desfășura cursurile în localitatea ta:

Autoritățile au anunțat DOUĂ scenarii după care vor începe cursurile după vacanța prelungită de Paște. AFLĂ care e scenariul din localitatea ta:

Elevii, exceptând clasele terminale, au avut o vacanță prelungită, de o lună de zile.

Miercuri, 5 mai, cursurile vor reîncepe, cu prezența fizică în clasă a elevilor din anii terminali.

Astfel, s-au făcut DOUĂ scenarii după care vor reîncepe cursurile.

SCENARIUL UNU

În instituțiile de învățământ / unitățile conexe din orașele/comunele unde incidența este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori, cursurile se vor desfășura potrivit scenariului 1.
Acesta presupune participarea zilnică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ. Se impune respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

SCENARIUL DOI

În instituțiile de învățământ/unitățile conexe din orașele/comunele unde incidența cazurilor este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată stare de carantină, cursurile se vor desfășura potrivit scenariului 2.
Acesta presupune:
a) participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
b) participarea zilnică, în sistem on-line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu;
Măsurile se aplică din 5 MAI.
Indiferent de scenariile prevăzute, stagiile de pregătire practică pentru elevii din învățământul liceal tehnologic, postliceal, profesional și profesional dual, se vor desfășura cu prezența fizică, respectând procedurile privind măsurile de protecție instituite de către entitățile organizatoare de stagii de pregătire și prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății”, transmite Instituția Prefectului Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...