12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Ministerul Mediului a anunțat câți urși și lupi pot fi uciși în județul nostru

Asociațiile vânătorești din țară au solicitat Ministerului Mediului să aprobe uciderea a 283 de exemplare de carnivore mari. Pentru județul nostru cererea a fost pentru uciderea a 15 urși și patru lupi. Totuși, nu s-au aprobat integral.

În 2016, la nivel național, s-a interzis vânatoarea de animale carnivore mari. Mai exact, urșii, lupii, lincșii și pisicile sălbatice sunt ocrotite. Totuși, în urma protestelor asociațiilor vânătorești, ministrul mediului s-a lăsat înduplecat.

Astfel, se depune anual cererea de aprobare a numărului de animale ce pot fi vânate, iar Ministerul Mediului decide câte animale vor pieri.

Pentru anul în curs, la nivel național, asociațiile au cerut uciderea a 255 de urși și 28 de lupi. Ministrul a aprobat uciderea a 80 de urși și cinci lupi.

În județul nostru, SV Montana Coșbuc a cerut aprobare pentru uciderea a doi urși și doi lupi. Ambele cereri au fost respinse.

AC Ursul Brun a cerut uciderea a 10 urși și patru lupi. A primit aprobare pentru trei lupi și doi urși.

RPL Municipiu Bistrița a cerut voie pentru vânarea unui urs, cererea fiind aprobată.

Celor de la AJVPS le-a fost respinsă cererea de a vâna un urs.

AVPS Vulpea Herina a solicitat acordul pentru vânarea unui urs, cererea fiind aprobată.

Astfel, din cei 15 urși și patru lupi, pentru care s-a cerut aprobare, anul acesta pot fi vânați patru urși și trei lupi.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?