11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Ministrul de externe și reprezentanți ruși, la inaugurarea unei cabane, în județ !?!

Se dorește reabilitarea unei cabane cu încărcătură istorică, din județul nostru. Dacă toate decurg normal, și în doi ani se vor finaliza lucrările, inaugurarea se vrea cu fast. La eveniment va fi invitat ministrul de externe. Iar acesta, la rându-i, ar putea invita reprezentanți ruși. De dragul istoriei…

În 2016, în Budacul de Sus, ardea ca o torță Cabana Aluneasa.

„Aici la Aluneasa s-a întâmplat un fenomen istoric, de care ați auzit, acolo s-a hotărât de către Hrusciov și Gheorghiu Dej, retragerea trupelor sovietice din România. La o vânătoare, nu intru în detalii”, a explicat Gheorghe Ivan, directorul Direcției Silvice Bistrița Năsăud.

Imagini de la incidentul din 2016, și mai multe informații despre cabană, puteți revedea AICI.

Gheorghe Ivan a anunțat azi că se dorește reabilitarea acestei cabane.

„Cabana a ars, așa că am proiectat alta. În doi ani de zile sperăm să o ridicăm. Investiția e aprobată pe doi ani de zile. Dacă nu vom avea sincope în finanțare, sperăm că în 2021 o vom finaliza”, a explicat acesta.

Inaugurarea noii cabane se dorește a fi cu fast.

„Cert este că acuma se dorește, la inaugurarea ei, să fie invitat ministrul de externe, care va fi la vremea  respectivă, și cu ocazia asta să se pună și o placă cu descrierea evenimentelor ce au fost. Probabil că ministrul de externe va invita și ruși la inaugurare. De dragul vremurilor vechi”, a mai spus Gheorghe Ivan.

Direcția Silvică mai are în vederea reabilitarea încă a unei cabane, tot cu însemnătate istorică.

„Mai avem aprobată și reabilitarea cabanei Dealul Negru. Am renovat un corp. Știți că e cabana lui Ceaușescu, iarăși un simbol al județului Bistrița-Năsăud. Și vrem să reabilităm și celelalte două corpuri, în așa fel încât cei care trec pe acolo, să o poată vizita. E deschisă turismului, nu e niciun secret, oricine poate să o acceseze. Rugămintea este numai să nu strice!”, a explicat Gheorghe Ivan.

Cabanele Direcției Silvice au fost la mare căutare, mai ales în anii trecuți, prețurile de închiriere fiind mai mult decât accesibile.

Despre aceasta Bistrițeanul.ro a mai scris AICI, AICI și AICI.

Cei de la Direcția Silvică mai au un „dor”.

Cine trece prin județul nostru, avem cu ce ne lăuda și ce le prezenta. Eu aș vrea ca și herghelia națională, pe care n-o mai avem în administrare, care e la Beclean, să reintre în circuitul turistic, așa cum a fost! Pentru că ea devenise un punct de referință pe harta județului Bistrița-Năsăud. Oricâți prefecți au fost, partide și guverne, câte delegații au trecut prin județ, au trecut și pe la Direcția Silvică, majoritatea, pentru că am avut ce le arăta. Și păstrăvărie, și arborete, și locuri frumoase”, a concluzionat Gheorghe Ivan, directorul Direcției Silvice Bistrița Năsăud.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: