13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Ministrul Sănătății despre creșterea numărului de cazuri Covid: „Nu vor fi restricții, ci doar recomandări”

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a vorbit la Digi24 despre creșterea cazurilor de Covid, precizând că nu vor mai fi aplicate restricții, ci doar recomandări, iar școlile nu vor mai fi închise.

Cu un număr crecând de cazuri de Covid înregistrate în țară, Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a ținut să precizeze că nu vor mai fi restricții, ci doar recomandări. Nici școlile nu vor mai fi închise, iar un nou lockdown nu mai este posibil, crede ministrul.

„Nu vor fi restricţii, dar vor fi aceleaşi recomandări pe care insistăm şi eu sunt bucuros să constat în viaţa de zi cu zi că sunt multe locuri închise, multe spaţii închise, chiar şi mijloace de transport în comun, am văzut chiar şi în pieţe mai aglomerate, persoane care poartă masca şi o poartă corect. Asta este soluţia, chiar dacă e mai dificil, e vară, e greu de purtat masca, dar cred că dacă insistăm şi oamenii înţeleg că este într-adevăr pentru protecţia proprie sau a comunităţii, a colectivităţii în care trăiesc, cred că va exista o mult mai mare aderenţă la utilizarea măştii, decât la impunerea utilizării măştii într-un moment în care nervii sunt destul de întinşi şi în care gradul de acceptabilitate cred că este, a unei măsuri care pare coercitivă, cred că este destul de redus”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Rafila a mai spus că un nou lockdown ar adânci criza economică și așa profundă și nu este luat în calcul:

„Eu sunt aproape convins că așa ceva nu mai trece nimănui prin cap. Noi suntem într-o criză economică așa de profundă, în care un astfel de lockdown nu ar face decât să ducă la o criză catastrofală și atunci toate măsurile astea or fi fără niciun fel de efect. Mai bine să fim echilibrați, să facem recomandări ferme, să luăm măsuri medicale acolo unde este nevoie și să evităm genul acesta de abordări”, a mai spus ministrul Sănătății.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...