15.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Ministrul Sănătății, Rafila: Masca va rămâne o recomandare, restricțiile care se pot ridica vor dispărea

Aflat la Bistrița, în cadrul inaugurării secției de Boli Infecțioase a spitalului de pe Alba Iulia din municipiul Bistrița, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că restricțiile care se pot ridica vor dispărea în cât mai scurt timp, iar masca va rămâne o recomandare, nu o obligație.

Ministrul Sănătății a subliniat faptul că masca nu va fi desinitiv exclusă de pe lista măsurilor de prevenție împotriva COVID-19. Ba mai mult, aceasta va rămâne ca o recomandare, însă obligativitatea purtării măștii în spațiile publice sau private va dispărea.

„Chiar dacă ea din punctul de vedere al obligativității va dispărea, în interior, în spații aglomerate cel puțin pentru o perioadă de timp probabil că vom recomanda utilizarea în continuare a măștii, fără să fie o obligație”, spune Rafila.

Ministerul Sănătății așteaptă momentul prielnic pentru ridicarea unor restricții, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea oamenilor.

„Așteptăm un moment optim în care ridicarea restricțiilor să permită desfășurarea în siguranță a tuturor activităților. N-are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranță termenul va fi cât mai rapid, în momentul în care situația o va permite”, mai spune ministrul.

În continuare, acesta face recomandarea ca grupurile vulnerabile să se vaccineze, astfel încât rata de infectare și mortalitatea cauzată de COVID-19 să scadă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.