21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Ministrul Sănătății, Rafila: Masca va rămâne o recomandare, restricțiile care se pot ridica vor dispărea

Aflat la Bistrița, în cadrul inaugurării secției de Boli Infecțioase a spitalului de pe Alba Iulia din municipiul Bistrița, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că restricțiile care se pot ridica vor dispărea în cât mai scurt timp, iar masca va rămâne o recomandare, nu o obligație.

Ministrul Sănătății a subliniat faptul că masca nu va fi desinitiv exclusă de pe lista măsurilor de prevenție împotriva COVID-19. Ba mai mult, aceasta va rămâne ca o recomandare, însă obligativitatea purtării măștii în spațiile publice sau private va dispărea.

„Chiar dacă ea din punctul de vedere al obligativității va dispărea, în interior, în spații aglomerate cel puțin pentru o perioadă de timp probabil că vom recomanda utilizarea în continuare a măștii, fără să fie o obligație”, spune Rafila.

Ministerul Sănătății așteaptă momentul prielnic pentru ridicarea unor restricții, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea oamenilor.

„Așteptăm un moment optim în care ridicarea restricțiilor să permită desfășurarea în siguranță a tuturor activităților. N-are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranță termenul va fi cât mai rapid, în momentul în care situația o va permite”, mai spune ministrul.

În continuare, acesta face recomandarea ca grupurile vulnerabile să se vaccineze, astfel încât rata de infectare și mortalitatea cauzată de COVID-19 să scadă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...