3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

Mocănița care te duce la castel… Ce soluții sunt luate în calcul pentru reședința conților Teleki de la Comlod

Vești bune pentru reședințele familiei nobiliare Teleki. Castelul de la Posmuș va fi reabilitat cu 4 milioane de euro, iar pentru cel de la Comlod se caută soluții. Planuri mari pentru acest obiectiv are și asociația Mocănița Transilvaniei, care a oferit anii trecuți plimbări cu mocănița până la castel.

Castelul de la Posmuș nu a fost uitat, după ce Consiliul Județean s-a chinuit o vreme bună să îl vândă. Autoritățile județene lucrează la caietul de sarcini pentru concesiune, existând interes pentru această formă de administrare.

De asemenea, în paralel, Consiliul Județean vrea să încerce să acceseze și fonduri de la Ministerul Culturii pentru reabilitarea acestuia. Dacă proiectul de reabilitare se va materializa, vom avea parte în zonă de un alt produs turistic inedit, întrucât Asociația Mocănița Transilvaniei vrea să continue să ofere plimbări cu mocănița și să integreze castelul în toată această poveste.

„Există toată deschiderea să găsim o soluție pentru reabilitarea castelului de la Comlod. De asemenea, avem toată deschiderea pentru asociația aceasta care face ceva frumos în zonă. (…) Ei au preluat administrarea căii ferate și au spus că sunt foarte interesați de ce se întâmplă cu castelul de la Comlod. I-am felicitat și le-am spus că îi vom sprijini cum vom putea”, a spus ieri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan.

Castelul are la parter 14 camere, la care se adaugă alte trei încăperi la subsol. De asemenea, acesta este înconjurat de o grădină ce se întinde pe 7.843 de metri pătraţi. Imobilul este monument istoric, fiind ridicat în 1756 de către Istvan Wesselenyi de Hadad şi soţia sa Polixenia Daniel de Warygas. Ulterior castelul a intrat în proprietatea familiei Teleky.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: