26.8 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Monica Săsărman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, solicită demisia deputatului Robert Sighiartău

După ce Robert Sighiartău a cerut demisia premierului Marcel Ciolacu, în cazul în care CCR declară neconstituțională legea pensiilor speciale – Monica Săsărman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, afirmă că liberalul ar trebui să demisioneze.

Iată, mai jos, întreaga declarație transmis de secretarul de stat Monica Săsărman:

„Domnule deputat Robert Sighiartău, începeți seria demisiilor pe care le-ați solicitat cu propria dumneavoastră #demisie, asta dacă aveți onoare!

Faceți parte din Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, comisie care a elaborat în comun cu altă comisie Raportul comun pe marginea Proiectului de lege privind pensiile speciale.

Am lecturat Raportul comun al Comisiei și am văzut că implicit dumneavoastră ați 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐬𝐢 𝐯𝐨𝐭𝐚𝐭 𝐦𝐨𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐨𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐧𝐞𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐂𝐮𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 (amendamentele au fost propuse și susținute de „membrii comisiilor”).

Cum explicați că taman modificările propuse și susținute de dumneavoastră în calitate de deputat au fost declarate neconstituționale ?

Datele arată așa:

 1. Proiectul de lege a fost depus în Parlament în luna decembrie 2022, prim-ministru era domnul Nicolae Ciucă;
 2. Înainte de a fi depus, implicit Ministerul Justiției condus de ministru PNL a avizat proiectul respectiv;
 3. În Raportul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților se menționează că au fost propuse și votate de „membrii comisiilor” modificări la articolele propuse de Guvern;
 4. Plenul a adoptat implicit modificările propuse de Comisia din care face parte și deputatul Robert Sighiartău;
 5. Articolele modificate au fost declarate neconstituționale

Cum v-ați exercitat atribuțiile de parlamentar în cadrul comisiei din care faceți parte pe marginea proiectului de lege privind pensiile speciale?

https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…

Ps: E grav să nu știi ce propui și ce votezi, domnule Robert Sighiartău!

Dacă, ipotetic, ați lipsit de la lucrările Comisiei, este cu atât mai grav”, a transmis Monica Săsărman. 

 

Foto @ Monica Săsărman Facebook

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Doamna este vizată de fărașul șefului ei și, pentru a se dovedi ”activă” ia atitudine (sic!).Bravos, doamna secretar de stat. Apropos, dv. când demisionați, că n-am auzit nimic pozitiv din realizările pe care vă închipuiți că le aveți.

 2. Baiul e în altă parte. Dupa cum era previzibil, prin decizia de neconstituţionalitate a legii privind eliminarea pensiilor speciale si trecerea lor pe contributivitate, Curtea Constituţională a României (CCR), acest „cimitir al elefantilor” a demonstrat încă odată că este o institutie puternic politizată care prin actiuni anacronice a sabotat constant toate încercările de modernizare a societătii românesti. Asadar, „specialii României” își conservă privilegiile și îi vor sfida în continuare pe românii obișnuiți care, după o viață de muncă si contributii pentru asigurari sociale (pensie), au niste pensii de mizerie.
  Pe de altă parte, duplicitatea coalitiei de guvernare PSD-PNL este evidentă când se pronuntă categoric pentru eliminarea pensiilor speciale, fără să facă acelasi lucru cu pensiile speciale ale primarilor care au fost introduse prin Codul Administrativ în timpul guvernului Dăncilă în anul 2019. Chiar dacă pensiile speciale ale primarilor nu au intrat niciodată în plată, legea fiind prorogată pe termen limitat, urmând ca după expirarea termenului de amânare să producă efecte. De aceea si in acest caz este nevoie de abrogarea legii in parlament.
  Asadar, proiectul de lege care se referă la pensiile speciale ale magistraţilor, militarilor, diplomaţilor, funcţionarilor parlamentari, personalului curţii de conturi, aeronautic, se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia CCR din 2 august, 2023. De altfel, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, săptămâna viitoare, va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR, prilej cu care ar trebui eliminate inclusiv pensiile speciale pentru alesii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.