6.8 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

„Mulțumim, Alice!” e prea puțin. Cea mai bună extremă din lume s-a retras la Bistrița

Cea mai bună extremă stângă din lume, vicecampioană mondială cu echipa României de handbal feminin, multiplă medaliată și profesor, Valentina Ardean Elisei „Alice” s-a retras din handbalul de performanță la Bistrița.

După patru ani petrecuți la Bistrița în echipa Gloriei Bistrița de handbal feminin și 28 de ani în handbalul de performanță, Alice, cum s-a obișnuit încă de mică să i se spună, s-a retras din handbalul de performanță.

Evenimentul de retragere a Valentinei Ardean Elisei a fost organizat în Sala Polivalentă din Bistrița începând cu ora 16:00, în 16 august. Pentru Alice au venit la Bistrița 10 vicecampioane mondiale jucătoare retrase, prietene bune cu Elisei și colege timp de mulți ani.

A fost organizat și un meci între lotul Gloriei 2018 și „Team Elisei”, meci al cărui scor nu a mai contat în final, după spectacolul oferit de ambele echipe.

Iată lotul ambelor echipe:

Pentru efortul și munca depusă, în cinstea lui Alice a fost arborat tricoul său cu numărul „15” care va rămâne permanent în sală. Acesta va fi mutat în noua polivalentă din Unirea, alături de tricolor și steagul Uniunii Europene.

Alături de Alice au fost și membrii galeriei naționalei României de handbal care au făcut atmosferă alături de membrii Peluzei Albastre, galeria Gloriei Bistrița.

Cine este Valentina Ardean Elisei?

A câștigat în carieră Challenge Cup, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor, Cupa EHF, Trofeul Campioanelor EHF.

Alături de echipa națională a obținut medalia de aur la Campionatul European pentru Tineret din Franta, argint la Campionatul Mondial din Rusia în 2005, bronz la Campionatul European din Danemarca/Norvegia 2010 și bronz la Campionatul Mondial din Danemarca 2015.

Ca sportiv, a fost în anul 2004 – Golgeter în Liga Naționala a României.

  • 2005 – Cea mai bună extremă stângă la Campionatul Mondial din Rusia,
  • 2007 – Golgeter Cupa Cupelor EHF, 2008 – Cea mai bună extremă stânga la Campionatul European din Macedonia
  • 2015 – Cea mai bună extremă stânga la Campionatul Mondial din Danemarca.

A participat cu echipa la Jocurile olimpice de vară de la Beijing 2008 și la Olimpiada de la Rio – 2016.

Este din anul 2000 Maestru al Sportului. A primit în anul anul 2002 distincția de Cetățean de Onoare al municipiului Deva și în 2006 pe cea de Cetățean de Onoare al municipiului Focșani. De anul trecut este și cetățean de onoare al Craiovei.

În 2006 a primit Ordinul Meritul Sportiv în clasa a II a iar în anul 2011 – Medalia Meritul Sportiv în clasa a II a 2011- Maestru Emerit al Sportului.

Este din anul 2016 antrenor de handbal. Deține un master în Management și Sport și un altul în Managementul organizațiilor și evenimentelor sportive.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...