11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

FOTO SPECTACULOS: Munții județului, acoperiți de un strat de 40 cm de zăpadă! La Bistrița, ninsoarea se lasă așteptată

Iarna s-a instalat în toată splendoarea ei, în zona de munte a județului. În zonele de peste 1.700 metri, zăpada măsoară chiar și 40 de cm. La Bistrița însă, ninsoarea se lasă așteptată.

Zona de munte a județului este deja îmbrăcată în straie albe. Bistrițeanul Alin Chiciudean a ajuns până în Vârful Bistriciorul, unde a găsit un strat de zăpadă de aproximativ 40 de cm.

În munții județului este iarnă, în adevăratul sens al cuvântului!

Mulțumesc, Chiciudean Alin, pentru fotografiile trimise din Munții Călimani, vârful Bistricior. La peste 1700 m. alt., stratul de zăpadă depăşeşte 35/40 cm”, a scris Meteorologul Mihai Bălan pe pagina sa oficială ONG Meteo BN.

Din păcate pentru cei ce sperau ca iarna să vină și în Bistrița, ca-n alți ani, veștile nu sunt bune. Meteorologul bistrițean anunță o săptămână posomorâtă și destul de seacă în precipitații.

Săptămâna va fi dominată de stabilitate atmosferică, în arealul județului nostru. Astfel, va fi o săptămână săracă în precipitații. Acestea chiar vor lipsi în bună parte din județ. Câteva fulguieli trecătoare vor fi posibile în zonele de munte, unde, de altfel regimul termic va rămâne hibernal.

În zonele joase de relief, însă, iarna nu arată nici un semn de manifestare. Maximele rămân pozitive, chiar mai cresc spre sfârşitul săptămânii, zonele de podiş primind chiar spre 7/8°C.

Se pare că aici nebulozitatea stratiformă va fi principalul „inamic” al soarelui, aspectul fiind mai mult mohorât. După mijlocul săptămânii cresc, totuşi, şansele ca cerul se mai degajeze. În acest caz, diminețile vor deveni înghețate.

În concluzie, monotonie în zilele următoare, posibil persistentă pe toată durata săptămânii care va urma.

Dacă intervin schimbări, bineînțeles le veți regăsi în prognozele zilnice. Numai bine, tuturor!”, a anunțat Mihai Bălan.

Cei de la Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei au publicat și ei câteva imagini cu iarna instalată în toată splendoarea ei.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...