7.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

N-are gard, dar are paznic nocturn! Terenul de fotbal de la Slătinița, „păzit” și „întreținut” de o vacă!

După ani de promisiuni și modificări de date pentru lucrări, terenul de fotbal din Slătinița EXISTĂ. Problema este că NU e împrejmuit, așa că pericolul a crescut. Dar măcar are paznic nocturn. O vacă îl păzește și pune… „îngrășământ natural”?

Centrul Slătiniței se schimbă, încet-încet. După ce s-a tot schimbat data de începere / finalizare a proiectelor, în sfârșit se vede ceva.

Rețeaua de apă și canalizare avansează cu pași… mărunți. Concomitent prinde contur și centrul localității.

Terenul de sport pus FIX în inima cartierului există, iar localnicii, chiar și cei reticenți, s-au dat pe brazdă.

În urmă cu 3 sau 4 ani, când a fost propus în Primăria Bistrița proiectul pentru modernizarea și amenajarea centrului în Slătinița, localitate componentă a Municipiului Bistrița, ne-am bucurat tare mult!

Însă bucuria nu a ținut prea mult când am aflat că din proiect o să facă parte și un teren de fotbal chiar lângă biserica din sat. Îmi imaginam plasele de gard înalte de 4 sau 5 m înălțime. Eu copil crescut la țară, simplu și modest, mi-a trecut prin cap că în primul rând nu dă bine. Și în al doilea rând, nu o să permită cei de la Patrimoniu o asemenea grozăvie. De câteva ori am semnalat problema fostei conduceri. Am argumentat că avem un teren de footbal. Dar trebuie amenajat cu porți și ceva bănci pe margine. Și eventual, în cel mai fericit caz, nocturnă. Am primit ca și răspuns că terenul de fotbal actual (în acea vreme) o să fie folosit pentru Stația de Epurare a Slătiniței. Ok, nu am avut ce face și am acceptat, ne-am resemnat. Acum au făcut terenul în centrul Slătiniței! Arată bine, și atât copiii cât și adulții au început să joace fotbal pe teren”, ne-a scris Angela F.

Dar, ca de fiecare dată, EXISTĂ probleme

Deși s-a finalizat terenul de scurtă vreme, a apărut o problemă. MARE problemă. Mai exact, terenul fiind fără plase de protecție, o nenorocire se poate întâmpla oricând.

Terenul e chiar lângă strada principală! Și, neavând plasă de protecție, mingea sare în stradă. Copiii aleargă după ea și tare ne e frică să nu se întâmple o nenorocire”, transmit localnicii.

N-are gard, dar are pază nocturnă. Care pune și… îngrășământ

Dacă nu are gard terenul, măcar are pe cineva care să-l păzească noaptea. Iar paznicul e… o vacă.

Ceea ce ne-a surprins e faptul că pentru terenul sintetic TREBUIE îngrășământ. Altfel, nu se explică DE CE pe teren rămân uitate „urmele” paznicului, până când ploaia, sau copiii cu mingea le șterg.

„Vă atașez și o poză tare faină, făcută la ceas de asfințit de soare, cu o văcuță rătăcită tocmai în mijlocul terenului. Și cum încă nu e nimeni făcut responsabil de curățenia parcului, BALEGA rămâne până o spală ploaia sau o curăță copiii”, mai transmite Angela.Lucrările din centrul Slătiniței sunt încă în faza de derulare. Dar localnicii speră ca Primăria Bistrița să ia atitudine, ca terenul să nu se distrugă, și să nu existe nenorociri ÎNAINTE de inaugurare.

Acum, dacă tot s-au încăpățânat să facă terenul de fotbal în mijlocul localității, zic să îl și protejeze. Că bănuții sunt cam mulți investiți. Păcat de teren că încă nu a fost inaugurat”, concluzionează Angela F.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. No las ca-i bine ! Odata cu balegarea se indeasa iarba, chiar si sintetica daca este. Pe cand un meci de fotbal intre echipa vacutelor si a ursilor ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...