18.3 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Natura s-a dezlănțuit! Gospodării inundate, copac căzut și alunecări de teren în Bistrița-Năsăud

În urmă cu puțin timp, ISU Bistrița-Năsăud a transmis că în județ, mai multe localități sunt afectate de vremea rea. Trei gospodării din Sângeorz-Băi au fost inundate, un copac a căzut pe drumul dintre Ilva Mică și Poiana Ilvei, iar în Parva a fost înregistrată o alunecare de teren și două podețe s-au înfundat.

De vineri seara, județul nostru a intrat sub incidența codurilor de avertizare meteo galben și portocaliu. ANM a anunțat precipitații în cantități semnificative, vânt și viscol.

La nivelul județului, pompierii și reprezentanții serviciilor voluntare intervin în cazul mai multor pagube provocate de vremea rea, ploi abundente, vânt și viscol.

În Sângeorz-Băi, trei gospodării au fost inundate. Pompierii militari și voluntari din cadrul SVSU intervin cu o motopompă pentru extragerea apei.

Între Ilva Mică și Poiana Ilvei, un copac a căzut pe șosea, iar voluntarii intervin pentru înlăturarea sa. De asemenea, două podețe s-au înfundat în Parva și în aceeași localitate s-a înregistrat o alunecare de teren.

Iată avertizarea meteorologică de vreme rea, în termen:

  • COD GALBEN

În intervalul 17.02.2023 ora 23:00 – 20.02.2023 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Someşul Mare (judeţul Bistriţa-Năsăud)
  • Mureş – bazin amonte S.H. Glodeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Glodeni – amonte confluenţă cu râul Arieş (judeţele: Harghita, Mureş şi Bistriţa-Năsăud
  • COD PORTOCALIU

În intervalul 18.02.2023 ora 16:00 – 20.02.2023 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa-Năsăud)

“Un echipaj de pompieri militari cu o motopompa de la Stația Sângeorz Bai si pompierii voluntari din localitate intervin pentru evacuarea apei din trei gospodarii din orașul Sângeorz-Băi”, a transmis Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU BN.

CJSU BN a informat ulterior: “Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ilva Mică intervine între localitatea Ilva Mică și Poiana Ilvei pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabila. Două podețe colmatate în localitatea Parva, intervine SVSU.

Alunecare de teren în localitatea Parva în apropiere de centru, alocat SVSU cu buldoexcavator”.

UPDATE ISU BN 21:45 – Pompierii voluntari din cadrul SVSU Sângeorz-Băi intervin în localitatea Cormaia pentru degajarea unui drum comunal blocat de aluviuni.

Revenim cu mai multe detalii! Știre în curs de actualizare…

foto: G4Media/Imaginea are caracter ilustrativ.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: