21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Ne întoarcem la reciclarea gunoiului? Trei firme se „bat” pentru transportul deșeurilor

Bistrița-Năsăud este pe cale să aibă un operator de salubritate permanent, după ce contractul provizoriu cu Supercom a fost prelungit deja de câteva ori. Cu ce schimbă asta situația? Ei bine, noul operator nu își va mai permite să nu colecteze selectiv deșeurile, cu ajutorul containerelor special amenajate pentru asta.

Județul nostru ar putea avea în viitorul apropiat din nou un operator de salubritate, care nu își va mai permite să adune gunoiul la grămadă, fără să fie selectat în prealabil.

Momentan, deșeurile din întreg județul sunt ridicate de către Supercom, situație de criză găsită de autorități, după ce Vitalia a decis să se retragă din această operațiune. Întrucât contractul este unui provizoriu, Supercom nu a avut niciun interes să investească și să se pregătească cu utilaje care îi permit să scoată containerele semi-îngropate, unde oamenii aruncă deșeurile reciclabile.

Odată cu noul operator, această situație se va schimba, întrucât contractul nu îi va mai permite să adune deșeurile la grămadă, ci va fi nevoit nu doar să le colecteze selectate, ci chiar să încurajeze populația să respecte regulile.

Săptămâna ce tocmai a trecut, ADI Deșeuri a deschis ofertele de la licitatația pentru noul operator de salubritate. Potrivit directorului ADI Deșeuri, Pavel Plăian, trei firme s-au înscris în această luptă: Supercom, Rer Sud Buzău și Activ Salubritate București.

Odată ce ofertele vor fi analizate va fi ales un câștigător, iar dacă nu vor exista contestații, acesta se va putea apuca de treabă.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...