20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

NEAM săturat – pe 10 august ne luăm țara înapoi!

Vor să facă curățenie generală în instituțiile statului! La un an de la protestul din 10 august, oamenii ies din nou în stradă. Astfel, sâmbătă, cetățenii Bistriței sunt așteptați în Piața Petru Rareș la protestul intitulat  „Reconstrucția României!”.

Nemulțumiți de atitudinea politicienilor și de corupție, anul trecut s-a desfășurat  un protest la nivel național pe data de 10 august. Românii veniți acasă din diaspora au anunțat un miting la București, care a luat amploare, ajungându-se astfel la proteste în toată țara, inclusiv la Bistrița.

Nici anul acesta nu se dau bătuți în lupta cu corupția, pe Facebook anunțându-se mai multe evenimente în acest sens. La Bistrița oamenii sunt așteptați din nou pe 10 august în Piața Petru Rareș, începând cu orele 19:00. Evenimentul este anunțat pe Facebook, pe pagina celor de la Bistrița Civică și se intitulează „Reconstrucția României!”.

„Anul acesta ieșim în piețele din orașele țării să spunem că așa nu se mai poate! România nu trebuie să fie captiva corupților, incompetenților și interlopilor!”, spune un mesaj al evenimentului organizat pe Facebook de Bistrița Civică.

Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care au ales forțele de ordine să se comporte cu românii ieșiți la protest împotriva Guvernului. De asemenea, cei care au încălcat drepturile în stradă, spărgând protestul pașnic cu gaze, bastoane și tunuri cu apă ar fi încă în funcții. Un bistrițean care a participat la protestele de la București a fost afectat de gazele emise în timpul mitingului și a făcut plângere la Parchetul Militar. Mai multe detalii puteți citi AICI.

„Pe 10 August 2018 am văzut cum jandarmii dădeau cu gaze în toate direcțiile, indiferent că în fața lor stătea o femeie gravidă, un copil sau un vârstnic. Am văzut oameni loviți cu bastoanele și alergați pe străzile capitalei, oameni care au ajuns în spitale cu răni deschise de la armamentul folosit de jandarmi, jurnaliști atacați pentru a nu putea surprinde imaginile represiunii aplicate celor care protestau, dar am văzut și oameni care nu s-au dat bătuți și care au continuat să se opună abuzului celor care ar fi trebuit, în realitate, să-i apere, nu să-i lovească.”, mai spun cei de la Bistrița Civică.

De asemenea, protestatarii cer președintelui Consiliului Județean să anuleze concursul pentru ocuparea funcției de Director adjunct la Aquabis și depolitizarea instituțiilor publice.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: