13.9 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Florin Bojor crede că jandarmii care i-au gazat nu au fost hrăniți și hidratați. Acesta a depus plângere la Parchetul Militar

Profesorul Florin Bojor a participat la protestele diasporei, la București. Supărat pe modul în care jandarmii au acționat, bistrițeanul a depus o plângere penală la Parchetul Militar. Acesta cere, pe lângă altele, să se verifice cât de hrăniți și hidratați au fost jandarmii din Piața Victoriei. „Orice om dacă este insuficient hrănit nu are răbdare şi detestă motivul care îl împiedică de la procurarea hranei: protestatarii, în cazul jandarmilor care ne-au gazat”, a susținut Bojor.

Weekendul care a trecut, zeci de mii de români au protestat în Piața Victoriei, împotriva actualei guvernări a României. Deși protestul a fost organizat de cei din diaspora, mulți români din țară li s-au alăturat, chiar în capitală.

Din Bistrița a fost prezent la București și profesorul Florin Bojor.

După câteva minute, dintr-o dată, am simţit un miros apăsător, iritant, toxic, care parcă mi-a tăiat respiraţia şi o usturime la ochi. Am luat contact pentru prima dată în viaţa mea cu gazele Jandarmeriei!”, explică acesta.

A făcut plângere la Parchetul Militar

Acțiunea jandarmilor a indignat și revoltat o țară întreagă. Profesorul Florin Bojor a făcut o plângere la Parchetul Militar prin care solicită verificarea mai multor nereguli sesizate.

Instructajul oferit jandarmilor

Grupul nostru de bistriţeni şi mureşeni paşnici şi civilizaţi am devenit victime ale manipulării cu care PSD-ALDE i-a dezinformat pe jandarmi că am fi violenţi şi aceştia ne-au gazat”, își susține bistrițeanul primul punct de pe plângere.

Cât de hrăniți și hidratați au fost jandarmii

Bistrițeanul susține că de la ora 18:30 şi până la ultima gazare, din jurul orei 2:30 de sâmbătă, 11 august 2018, nu a văzut ca jandarmilor să li se aducă apă sau să fie schimbaţi din post pentru a se putea hidrata. Abia în seara următoarei zile a observat lucrul acesta. Iar sâmbătă seara, jandarmii erau zâmbitori şi schimbaţi din post pentru a merge la maşină şi a bea apă.

„Orice om dacă este insuficient hrănit nu are răbdare şi detestă motivul care îl împiedică de la procurarea hranei: protestatarii, în cazul jandarmilor care ne-au gazat. Setea îndelungată face ca omul să urască cauza care i-o provoacă: protestatarii, în cazul jandarmilor care ne-au gazat”, explică Florin Bojor.

De ce megafoanele nu au „sunat” așa cum ar fi trebuit

Bistrițeanul susține că deși s-ar fi folosit megafoane ca să se anunțe gazarea, acestea nu s-au auzit peste tot. Florin Bojor susține că în 1989 boxele erau mai bune decât „dotările actuale ale jandarmeriei”.

„Dacă acum 29 de ani, când FSN a dat lovitura de stat şi au instaurat haosul prin megafonie, cum se face că acum, când tehnica e atât de evoluată să nu fim anunţaţi corespunzător şi să fim gazaţi? Adică, când interesul FSN-PSD este să fii anunţat se poate, iar când ei nu doresc, noi inhalăm gaze”, spune bistrițeanul în plângere.

Percheziția jandarmilor

În a doua zi de proteste, bistrițeanul ar fi fost percheziționat de jandarmi. Aceștia i-au luat „rămășițele” instrumentelor de gazare pe care acesta le-a cules de pe jos, ca dovadă. Mai mult, dicționarul scris de el, pe care îl avea în buzunar, a fost catalogat ca „obiect contondent”.

Gazarea „victimelor colaterale”

Noaptea de vineri spre sâmbătă am dormit în piaţă, iar înainte m-am adresat lanţului de jandarmi pretorieni pentru a fi filmat în înregistrarea video a Jandarmeriei şi a adresa conducerii Jandarmeriei întrebarea: „De ce ne gazaţi?” În dialogul cu unul dintre jandarmii mediatori mi-a spus că eu sunt „victimă colaterală”. Mă adresez Parchetului Militar cu întrebarea: Cum e posibil ca pentru o mână de scandalagii violenţi să fim gazaţi ca „victime colaterale” peste 100.000 de persoane?”, întreabă Florin Bojor.

Posibilitatea ca „huliganii” să fi fost plătiți de PSD – ALDE

Florin Bojor solicită analizarea posibilității ca printre persoanele acuzate de violenţă să nu fi fost cineva „plătit”. Acesta crede că există șansa ca PSD-ALDE să-i fi trimis pe huligani la protest spre a denatura Protestul Diasporei şi a-i înfrica pe oameni, după cum se știe că au făcut la Mineriada din 1990.

PSD – ALDE a ordonat gazarea pentru a băga frica în popor

„În concluzie, faptul că lideri de marcă PSD-ALDE care cu mult timp înainte de protest anunţau că va fi violenţă şi care prin funcţiile publice pe care le deţin sunt superiori ai Jandarmeriei Române coroborat cu gazarea la care am fost supus şi manipularea la ură din partea jandarmilor, pe fondul oboselii şi nealimentării lor mă fac să cred că demersul Jandarmeriei Române de a gaza şi a evacua pe cei 100.000 de cetăţeni a fost premeditat de către PSD-ALDE cu dorinţa de a instaura frica în poporul român. Oare aşa să fie?”, conchide profesorul bistrițean Florin Bojor, plângerea sa.

Mai multe detalii din plângere cât și imagini, puteți vedea AICI.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: