11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Florin Bojor crede că jandarmii care i-au gazat nu au fost hrăniți și hidratați. Acesta a depus plângere la Parchetul Militar

Profesorul Florin Bojor a participat la protestele diasporei, la București. Supărat pe modul în care jandarmii au acționat, bistrițeanul a depus o plângere penală la Parchetul Militar. Acesta cere, pe lângă altele, să se verifice cât de hrăniți și hidratați au fost jandarmii din Piața Victoriei. „Orice om dacă este insuficient hrănit nu are răbdare şi detestă motivul care îl împiedică de la procurarea hranei: protestatarii, în cazul jandarmilor care ne-au gazat”, a susținut Bojor.

Weekendul care a trecut, zeci de mii de români au protestat în Piața Victoriei, împotriva actualei guvernări a României. Deși protestul a fost organizat de cei din diaspora, mulți români din țară li s-au alăturat, chiar în capitală.

Din Bistrița a fost prezent la București și profesorul Florin Bojor.

După câteva minute, dintr-o dată, am simţit un miros apăsător, iritant, toxic, care parcă mi-a tăiat respiraţia şi o usturime la ochi. Am luat contact pentru prima dată în viaţa mea cu gazele Jandarmeriei!”, explică acesta.

A făcut plângere la Parchetul Militar

Acțiunea jandarmilor a indignat și revoltat o țară întreagă. Profesorul Florin Bojor a făcut o plângere la Parchetul Militar prin care solicită verificarea mai multor nereguli sesizate.

Instructajul oferit jandarmilor

Grupul nostru de bistriţeni şi mureşeni paşnici şi civilizaţi am devenit victime ale manipulării cu care PSD-ALDE i-a dezinformat pe jandarmi că am fi violenţi şi aceştia ne-au gazat”, își susține bistrițeanul primul punct de pe plângere.

Cât de hrăniți și hidratați au fost jandarmii

Bistrițeanul susține că de la ora 18:30 şi până la ultima gazare, din jurul orei 2:30 de sâmbătă, 11 august 2018, nu a văzut ca jandarmilor să li se aducă apă sau să fie schimbaţi din post pentru a se putea hidrata. Abia în seara următoarei zile a observat lucrul acesta. Iar sâmbătă seara, jandarmii erau zâmbitori şi schimbaţi din post pentru a merge la maşină şi a bea apă.

„Orice om dacă este insuficient hrănit nu are răbdare şi detestă motivul care îl împiedică de la procurarea hranei: protestatarii, în cazul jandarmilor care ne-au gazat. Setea îndelungată face ca omul să urască cauza care i-o provoacă: protestatarii, în cazul jandarmilor care ne-au gazat”, explică Florin Bojor.

De ce megafoanele nu au „sunat” așa cum ar fi trebuit

Bistrițeanul susține că deși s-ar fi folosit megafoane ca să se anunțe gazarea, acestea nu s-au auzit peste tot. Florin Bojor susține că în 1989 boxele erau mai bune decât „dotările actuale ale jandarmeriei”.

„Dacă acum 29 de ani, când FSN a dat lovitura de stat şi au instaurat haosul prin megafonie, cum se face că acum, când tehnica e atât de evoluată să nu fim anunţaţi corespunzător şi să fim gazaţi? Adică, când interesul FSN-PSD este să fii anunţat se poate, iar când ei nu doresc, noi inhalăm gaze”, spune bistrițeanul în plângere.

Percheziția jandarmilor

În a doua zi de proteste, bistrițeanul ar fi fost percheziționat de jandarmi. Aceștia i-au luat „rămășițele” instrumentelor de gazare pe care acesta le-a cules de pe jos, ca dovadă. Mai mult, dicționarul scris de el, pe care îl avea în buzunar, a fost catalogat ca „obiect contondent”.

Gazarea „victimelor colaterale”

Noaptea de vineri spre sâmbătă am dormit în piaţă, iar înainte m-am adresat lanţului de jandarmi pretorieni pentru a fi filmat în înregistrarea video a Jandarmeriei şi a adresa conducerii Jandarmeriei întrebarea: „De ce ne gazaţi?” În dialogul cu unul dintre jandarmii mediatori mi-a spus că eu sunt „victimă colaterală”. Mă adresez Parchetului Militar cu întrebarea: Cum e posibil ca pentru o mână de scandalagii violenţi să fim gazaţi ca „victime colaterale” peste 100.000 de persoane?”, întreabă Florin Bojor.

Posibilitatea ca „huliganii” să fi fost plătiți de PSD – ALDE

Florin Bojor solicită analizarea posibilității ca printre persoanele acuzate de violenţă să nu fi fost cineva „plătit”. Acesta crede că există șansa ca PSD-ALDE să-i fi trimis pe huligani la protest spre a denatura Protestul Diasporei şi a-i înfrica pe oameni, după cum se știe că au făcut la Mineriada din 1990.

PSD – ALDE a ordonat gazarea pentru a băga frica în popor

„În concluzie, faptul că lideri de marcă PSD-ALDE care cu mult timp înainte de protest anunţau că va fi violenţă şi care prin funcţiile publice pe care le deţin sunt superiori ai Jandarmeriei Române coroborat cu gazarea la care am fost supus şi manipularea la ură din partea jandarmilor, pe fondul oboselii şi nealimentării lor mă fac să cred că demersul Jandarmeriei Române de a gaza şi a evacua pe cei 100.000 de cetăţeni a fost premeditat de către PSD-ALDE cu dorinţa de a instaura frica în poporul român. Oare aşa să fie?”, conchide profesorul bistrițean Florin Bojor, plângerea sa.

Mai multe detalii din plângere cât și imagini, puteți vedea AICI.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...