17.3 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Nicolae Pavelean, USR Bistrița, își dorește dezbatere publică în legătură cu ansamblul de locuințe de pe Calea Moldovei

Consilierul USR Bistrița Nicolae Pavelean a solicitat Primăriei Bistrița o dezbatere publică pe tema construirii unui ansamblu mixt de locuințe colective pe Calea Moldovei 22, în vecinătatea Liceului INFOEL.

„Astăzi am solicitat inițierea unei dezbateri publice cu privire la INTENȚIA DE ELABORARE PUZ MODIFICARE SUBZONĂ FUNCTIONALĂ din lS1 in L4*-CONSTRUIRE ANSAMBLU MIXT DE LOCUINȚE COLECTIVE SI SPATII COMERCIALE LA PARTER-Calea Moldovei 22.

Proiectul ar permite construirea unui bloc cu un număr de peste 240 de apartamente și spații comerciale, inclusiv after-school, respectiv cu 280 de locuri de parcare în vecinătatea Colegiului Tehnic „INFOEL” Bistriţa.

Am transmis solicitarea atât în scris cât și în cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri.

Răspunsul primit deocamdată este că unii nu au nimic împotriva unei dezbateri publice iar alții cred că este prea devreme pentru așa ceva și că prin dezbatere am pune doar părțile implicate să se certe.

Am explicat totuși că scopul unei dezbateri publice este altul. Acest proiect este deja într-o fază avansată fiind deja făcut anunțul intenției de elaborare încă din 30.01.2023. Astfel, intrând în faza de consultare publică, este chiar oportun să avem parte de o dezbatere publică cât mai devreme. Pentru că scopul unei astfel de dezbateri ar fi tocmai să obţinem informaţii suplimentare privind impactul acestui proiect asupra populaţiei din zonă.

Ședința poate fi urmărită AICI

Doresc pe această cale să informez publicul interesat legat de faptul că în cazul acestui proiect, o mare parte din documentația aferentă a fost deja pusă pe site-ul primăriei Bistrița și poate fi consultată.

Adiționat vă mai pun la dispoziție și un extras din Procesul Verbal al Ședinței Comisei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) cu discuțiile comisiei referitoare la avizul de oportunitate pentru acest proiect, de unde reiese faptul că au existat mai multe observații din partea unora dintre arhitecții care fac parte din comisie printre care și faptul că acest proiect necesită mai multe studii cum ar fi un studiu de trafic și că ar trebui redus regimul de înălțime.


Rămâne să vedem cât de mult își dorește Primăria Bistrița să arate deschidere față de cetățeni prin implicarea lor în dezbateri publice, atât de necesare mai ales în cazul unor proiecte de o asemenea amploare”, a mai transmis consilierul Nicolae Pavelean. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: