22.5 C
Bistrița
joi, iunie 8, 2023

Nicolae Pavelean, USR Bistrița, își dorește dezbatere publică în legătură cu ansamblul de locuințe de pe Calea Moldovei

Consilierul USR Bistrița Nicolae Pavelean a solicitat Primăriei Bistrița o dezbatere publică pe tema construirii unui ansamblu mixt de locuințe colective pe Calea Moldovei 22, în vecinătatea Liceului INFOEL.

„Astăzi am solicitat inițierea unei dezbateri publice cu privire la INTENȚIA DE ELABORARE PUZ MODIFICARE SUBZONĂ FUNCTIONALĂ din lS1 in L4*-CONSTRUIRE ANSAMBLU MIXT DE LOCUINȚE COLECTIVE SI SPATII COMERCIALE LA PARTER-Calea Moldovei 22.

Proiectul ar permite construirea unui bloc cu un număr de peste 240 de apartamente și spații comerciale, inclusiv after-school, respectiv cu 280 de locuri de parcare în vecinătatea Colegiului Tehnic „INFOEL” Bistriţa.

Am transmis solicitarea atât în scris cât și în cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri.

Răspunsul primit deocamdată este că unii nu au nimic împotriva unei dezbateri publice iar alții cred că este prea devreme pentru așa ceva și că prin dezbatere am pune doar părțile implicate să se certe.

Am explicat totuși că scopul unei dezbateri publice este altul. Acest proiect este deja într-o fază avansată fiind deja făcut anunțul intenției de elaborare încă din 30.01.2023. Astfel, intrând în faza de consultare publică, este chiar oportun să avem parte de o dezbatere publică cât mai devreme. Pentru că scopul unei astfel de dezbateri ar fi tocmai să obţinem informaţii suplimentare privind impactul acestui proiect asupra populaţiei din zonă.

Ședința poate fi urmărită AICI

Doresc pe această cale să informez publicul interesat legat de faptul că în cazul acestui proiect, o mare parte din documentația aferentă a fost deja pusă pe site-ul primăriei Bistrița și poate fi consultată.

Adiționat vă mai pun la dispoziție și un extras din Procesul Verbal al Ședinței Comisei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) cu discuțiile comisiei referitoare la avizul de oportunitate pentru acest proiect, de unde reiese faptul că au existat mai multe observații din partea unora dintre arhitecții care fac parte din comisie printre care și faptul că acest proiect necesită mai multe studii cum ar fi un studiu de trafic și că ar trebui redus regimul de înălțime.


Rămâne să vedem cât de mult își dorește Primăria Bistrița să arate deschidere față de cetățeni prin implicarea lor în dezbateri publice, atât de necesare mai ales în cazul unor proiecte de o asemenea amploare”, a mai transmis consilierul Nicolae Pavelean. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...