-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Noi abateri disciplinare ale capilor poliției, dezvăluite de liderul SNAP BN, Florian Râpaș

Deși a trecut puțin timp de la investigațiile făcute de Corpul de Control, neregulile ar continua în poliția bistrițeană. Conform liderului SNAP BN, Florian Râpaș, liderii poliției ar fi pus în pericol atât agenții de poliție cât și cetățenii. Ce acuze le sunt aduse:

În urma ultrajului din Noaptea de Înviere, liderul SNAP BN, nu a ezitat să dezvăluie nereguli făcute de capii poliției bistrițene.

Din cauza acuzelor aduse de acesta șefilor poliției, Corpul de Control al Ministerului de Interne a fost la Bistrița. Florian Râpaș a acuzat că i-ar fi fost încălcate o serie de drepturi. Mai mult a acuzat modul în care a fost instrumentat cazul.

În urma sesizării trimise de liderul SNAP BN ministrului Carmen Dan, au început controalele în IPJ BN.

Aștept rezultatele. Vreau să văd ce s-a constatat. Le-am spus oricum că dacă nu îi sancționează disciplinar pe șefii poliției, fac plângere penală pentru neglijență în serviciu. Nu vreau să îi dea jos din funcție. Dar trebuie sancționați disciplinar”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție Bistrița – Năsăud, Florian Râpaș.

Ce abateri ar face acum capii poliției

Deși a trecut puțin timp de la control, capii poliției bistrițene ar continua să comită abateri grave. Conform liderului Râpaș, Mihai – Ovidiu Lupșa și Ioan Nicolae Moldovan ar fi pus în pericol viața agenților de poliție și a cetățenilor.

Conform legii în vigoare, patrulele care intervin la apelurile 112 trebuie să fie formate din doi agenți de poliție sau un agent de poliție și un jandarm. La această formulă se poate adăuga și un elev, care e în practică. Nu e voie să fie un agent și un elev. Asta pentru că elevul nu are voie să intervină. El nu are voie să se ocupe nici de contravenții. Dar dacă e o violență? Disturbare publică? Păi iei bătaie ca și polițist acolo. Sau ia bătaie cineva de față cu agentul de poliție. Că tu trebuie să ai grijă și de elev. Apoi dacă elevul e și fată, e mai greu. Că ei nu sunt pregătiți încă. Nu au experiență. Încă sunt în școală. Încă învață cum să acționeze și reacționeze”, a spus Râpaș.

Conform acestuia, prima abatere ar fi fost constatată pe data de 17 mai.

Când am văzut că înclusiv pe timp de noapte au fost programați un agent și un elev, am depus o sesizare. Cu toate acestea, programările au continuat pe aceeași linie. Adică și în 29 mai și în 30 mai am văzut aceeași abatere. La o astfel de patrulă pui în pericol polițistul, elevul și cetățenii. Nu se poate așa ceva. Decât să facă trei patrule cu câte un elev, mai bine două patrule așa cum trebuie. Nu e normal. E împotriva legii și e un pericol pentru trei părți, așa cum spuneam”, a conchis liderul SNAP BN, agent principal de poliție, Florian Râpaș.

Liderul SNAP BN a spus că inclusiv pe tura de noapte, de la 22.00 la 06.00, au fost echipaje formate dintr-un agent și un elev.

Până la această oră, IPJ BN nu a comunicat reporterilor dacă acest tip de programări au fost sistate sau se continuă cu ele.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...