9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

NOI măsuri restrictive în Năsăud și ȘASE comune!

CJSU impune noi măsuri restrictive în mai multe zone din județ. În Năsăud și două comune, incidența cazurilor a depășit trei persoane infectate la mia de locuitori. În alte patru comune, incidența a trecut de 1,5 dar nu a depășit 3/1.000. CE măsuri se impun:

Măsurile restrictive în orașe și comune se impun în funcție de numărul de cazuri pozitive de covid 19 depistate la mia de locuitori, în decurs de 14 zile.

Astfel, în urma raportării de azi, de la ora 13.00, și a analizei dinamicii cazurilor de COVID 19, în ultimele două săptămâni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență BN a decis impunerea unor noi măsuri în orașul Năsăud și în șase comune.

Conform Hotărârii C.J.S.U 75/04.11.2020, se introduc restricţii în Budacu de Jos, Galații Bistriței și Năsăud, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 de locuitori.

În aceste zone:

  • se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
  • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  • Măsurile prevăd că, în localitățile menționate mai sus, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
  • De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Aceeași Hotărâre C.J.S.U prevede măsuri restrictive în Negrilești, Uriu, Târlișua și Lunca Ilvei, unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1.000 și mai mică de 3/1.000 de locuitori.

În aceste comune:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.
  • Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 5 noiembrie 2020.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...