2.4 C
Bistrița
vineri, decembrie 3, 2021

NOI reguli pentru cei ce folosesc trotinetele electrice

Tot mai multe persoane folosesc trotinetele electrice pentru a se deplasa. Doar că se întâmplă tot mai multe accidente în care sunt implicate aceste persoane. Legislația s-a schimbat pentru a doua oară. CARE sunt noile reglementări:

Nu mai rezistăm! Ieri era să iau pe unul pe capotă! A ieșit în stradă FĂRĂ să se asigure!”, se plâng foarte mulți șoferi, când vine vorba de cei care folosesc trotinetele electrice.

La începutul anului 2020 s-a introdus prima reglementare legislativă privind circulația cu trotinetele pe drumurile publice.

Cele aproape 200 de accidente cu trotinete electrice duc la schimbarea legislației:

De atunci însă, numărul celor care folosesc aceste mijloace de deplasare a crescut considerabil. Iar pericolul e tot mai mare, aceștia, majoritatea circulând fără echipament de protecție și punându-și în pericol viața.

FOTO/VIDEO – Pericolul de pe șosele! „Nu există lege care să-i taxeze??”

Zilele trecute, s-au adus noi reglementări legislative privind folosirea trotinetelor electrice.

Reguli de circulație pentru trotinetele electrice

Principalele reguli de circulație aplicabile conducătorilor de trotinete electrice constau în:

 • obligativitatea de a circula numai pe pista pentru bicicletă atunci când aceasta există, fiind interzisă circulația acestora pe trotuar.
 • trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligația de a avea asupra lor actul de identitate.
 • interdicția conducătorilor de trotinete de a circula cu acestea atunci când se află sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive sau de a circula cu trotinetele electrice atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă

Totodată, este interzisă circulația cu trotineta electrică fără a menține contactul cu solul sau de a circula cu aceasta atunci când nu sunt respectate condițiile tehnice minime pe care trebuie să le îndeplinească.

Spre deosebire de regulile stabilite pentru conducătorii de biciclete, în cazul trotinetelor electrice, schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea.

În ceea ce privește condițiile tehnice pentru trotinetele electrice, acestea trebuie să fie dotate cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție, respectiv cu un dispozitiv de frânare eficace și să fie dotate cu sistem de avertizare sonoră, echipate, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, cu lumini și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant.

De asemenea, trotinetele electrice trebuie să fie echipate cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Și eu am trotineta electrică, părerea mea e că pe drumurile publice ar trebui să ai o asigurare pe lângă cele scrise mai sus, chiar un curs de legislație rutieră….

 2. Ar trebui :
  – inmatriculate absolut toate astfel de trotinete , sa sti cine le conduce ;
  – ” trotinistul ” sa aiba un curs de ” legislatie rutiera ” absolvit cu un atestat primit de la o scoala de soferi ;
  – Pe timpul conducerii, sa fie echipat cu echipament reflectorizat ( vesta si casca ) de protectie ;
  – Interzis cu desavarsire de la lasarea serii, pana dimineata la ivirea zorilor si pe timp de iarna, ori drum cu polei , ghetus ori zapada ;
  – Conducerea sub influienta alcoolului ori a substantelor halucinogene, sa fie infractiune, ca si la soferi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...