11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Noi restricții, de azi, în Bistrița și alte cinci comune! Starea de alertă în România – prelungită!

Weekend-ul aduce noi restricții în Bistrița și alte cinci comune, unde rata incidenței cazurilor COVID a trecut de 4 la mia de locuitori. Astfel, de azi și până duminică inclusiv, magazinele se închid la ora 18.00, iar circulația e restricționată de la ora 20.00. Autoritățile centrale au anunțat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României:

Conform ultimelor măsuri impuse pe rata incidenței COVID din fiecare zonă, în comunele și orașele cu incidența peste 4 la mia de locuitori, weekendul are „orar special”.

Astfel, de vineri și până duminică inclusiv, în aceste zone, magazinele se închid la ora 18.00, iar circulația este restricționată, ieșirea din case după ora 20.00 fiind posibilă DOAR pe bază de declarație pe propria răspundere.

Astfel, de azi, aceste măsuri se impun la noi în județ – în Bistrița și în alte cinci comune:

Autoritățile centrale au anunțat ȘI prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Aceasta are aplicabilitate începând de marți, 13. 04. 2021.

Măsurile ce trebuie respectate sunt aceleași ca și până acum. Modificări apar în ceea ce privește zilele aferentei Sărbătorii Pascale.

În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20:00 – 5:00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase. De asemenea, în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, magazinele se vor închide la ora 20.00, față de ora 18.00 cum prevăd normele în vigoare în acest moment în localitățile cu rata de infectare peste 4 la mia de locuitori.

Guvernul a mai decis ca stațiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, așa cum este în cazul stațiunilor montane. De asemenea, în perioada 8 mai – 9 mai, persoanele pot circula între 20.00 și 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Întregul document poate fi consultat aici:

prelungire stare alerta

 

De asemenea, cei ce se întorc în România din una dintre următoarele țări, TREBUIE să stea 14 zile în carantină:

lista tari

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: