26.5 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Notarul Groza, membru PNL cu state vechi, „trimis” la PSD sau USR de consilierul personal al lui Turc

Notarul Gabriel Groza, membru PNL cu state vechi, povestește într-o postare pe Facebook, cum a fost „trimis” la PSD sau USR de consilierul personal al primarului Ioan Turc, Raul Neamți. Acesta numește gestul tânărului consilier personal o dovadă de „proastă creștere”.

Gabriel Groza este unul dintre cei mai renumiți notari din Bistrița. Este, de asemenea, membru PNL cu state  vechi. Anul trecut, chiar a încercat să intre în cursa internă, pentru a candida la fotoliul de senator, din partea PNL. Cum jocurile erau făcute deja, iar candidații impuși de conducerea partidului… Gabriel Groza a făcut un pas în spate.

Acesta povestește într-o postare pe Facebook cum a fost trimis la PSD sau USR de mai tânărul său coleg Raul Neamți. Acesta este și consilierul personal al primarului Ioan Turc:

„Încercați la PSD sau USR. Poate aveți vreo șansă” – Aceste cuvinte mi-au fost adresate de Raul Neamți, consilier personal al primarului Bistriței, Ioan Turc.

Ca notar public mi-e foarte greu să analizez o inepție, nu am studiat patologia juvenilă, însă din postura de liberal pot aduce câteva argumente care să arate clar că unii au ca doctrină banul public.

Gestul lui Raul Neamți se înscrie pe linia difuză dintre neobrăzare și proastă creștere. Dacă atunci când evolua la PSD i s-a permis, odată transferat în intimitatea PNL, în fieful președintelui Ioan Turc, aceste obiceiuri bulevardiere ar fi trebuit înfrânte.

Diferența dintre PNL și PSD se estompează atunci când metehnele se proliferează chiar sub patronajul șefului.

Nu mă cobor la nivelul educațional al acestui tânăr imberb plătit cu peste 7700 lei din bani publici, plus alte sporuri. În ochii societății, notarul Gabriel Groza are o profesie liberală, în timp ce respectivul este plătit și din sutele de mii de lei vărsate de subsemnatul, ca taxe și impozite, în vistieria statului.

Notorietatea nu mi-am câștigat-o odată cu intrarea în Partidul Național Liberal, iar contextul afilierii oficiale la doctrina liberală a fost făcut demult. Gabriel Groza nu și-a schimbat vreodată opțiunile politice precum orice traseist care adoptă principii în funcție de ce a mâncat la cină.

Sunt liberal și așa voi fi toată viața.

Consilierul personal al primarului Ioan Turc denotă faptul că a fi liberal este o altă slujbă. Apartenența sa la valorile liberale se manifestă ipocrit prin prisma experienței sale social-democrate.

Dacă viziunea lui Liviu Dragnea i s-a potrivit, iată că i se potrivește și viziunea lui Ioan Turc, nu? De fapt, i se potrivesc banii publici în buzunare. Acesta este doctrina sa și a multora care consideră PNL o rampă de lansare.

Un film celebru din anii 50, „Drumul către înalta societate”, după romanul omonim al lui John Braine, reliefează faptul că dragostea și principiile trec prin stomac. „Ion” de Liviu Rebreanu sau  „Ciocoii vechi și noi” sunt similare. Relevanța acestor opere ar trebui să facă parte din procesul educațional liberal. Sau dacă vreți, să punem la gazeta de perete a primăriei exemplele cu „Așa nu”.

Acum, ce facem? Scriem un roman și despre falșii liberali cărora le-a crescut nasul proporțional cu salariul de la stat?

Raul Neamți ar fi trebuit să fie consilier al primarului liberal Ioan Turc. Parte din imaginea sa. Odată asumat, Raul Neamți sau Raul Ciprian, cum se recomandă pe facebook, primarul are o problemă de a se privi în oglindă când consilierul se afiliază unor comportamente de fante spilcuit la școala PSD.

Poate unora nu le pasă, dar mie ca notar, liberal și simplu cetățean îmi pasă. Vreau să știu dacă liberalismul mai este un curent politic istoric așa cum a fost odată. Dacă principiile înaintașilor mai contează.

Am avut dubii dealtfel, la desemnarea candidaților pentru alegerile parlamentare unde nu mi s-a dat ocazia să-mi susțin candidatura. Eu nu mi-am dorit nici banii statului și nici funcția de parlamentar în sine, doar să fac ceva pentru oameni. Oamenii aceia mulți care îmi calcă pragul, oamenii aceia care au și acum așteptări de mai bine, oamenii aceia care au votat cu liberalii crezând că sunt altfel. Acum primesc sugestii de la bugetari, veniți prin transfer bancar de la PSD, să îmi schimb partidul că poate am o șansă.

„În politică şi-aiurea, cocoţaţi pe vârful crăcii, folosind nesăbuința, au uitat de de dosul mătcii”, așa suna o epigramă. Care este matca politică a lui Raul Neamți?

S-a despărțit un alt Raul de Mirabela Dauer deși cântau împreună. În politică este mai ușor să cânți „vântul bate, apa trece, pietrele rămân…”, nu?

Eu am fost și voi rămâne liberal. Cu sau fără carnet de partid.”

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. cum ii turcu si pistolu!!! la fel cum o vorba zice: zi-mi cu cine te-nsotesti…..asa si aici…banii, puterea(din capul lui) creaza acesti mici monstruleti, care ar da in cap la comanda. Obraznici, infatuati, la costum desi comportamentul lor este de grota !!! Si sa mai stiti ca atat in PSD cat si in PNL exista oameni absolut minunati, harnici si dedicati .Din pacate….si in PNL cine scuipa mai departe ajunge repede sus, chiar si in Senat…dupa aia….tacere, isi iau banutii…multi…din banii nostri, pe munca noastra….si se comporta exacta asa cum meritam…..fiindca i-am votat. RUSINE!!!!

  2. Groza degeaba e un liberal vechi. E omul babelor. Un personaj expirat. Priviti ce idiotenii puerile si populiste posteaza pe FB si va veti convinge cam cat il duce capul.

  3. In ce priveste ilegalitatea in PNL are dreptate si eu am ceva terenuri ocupate ilegal de un membru al PNL constructie ilegala fara autorizatie ne fiind nici intabulate ,nimeni nu face nimic judecatoru e PNL avocat PNL nimeni nu face nimic toti sunt neamuri si colegi ….sper sa fie schimbari pe viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...